zaterdag, 19 december 2020 10:25

Muziek: wat vind jij de mooiste?

Geschreven door

Dit wordt deel drie van de door leden gekozen muziek en man wat vind ik dit leuk. Eerst was er gewoon een simpele ingeving, vervolgens kwamen de inzendingen binnen en ging ik de nummers beluisteren. Songs die ik min of meer ken en soms helemaal niet; er waaide een frisse muzikale wind naar binnen. In december

met de donkere-grijs-loden-luchten, is dat heel erg welkom. Dank u dames en heren! Komen ze ...

* Isolde heeft 'Bella Ciao' van Mala Vita uitgekozen. "Ik houd enorm van Balkan- en zigeunermuziek. Mijn (voor)ouders komen uit de Balkan - Tjechië en voel me verbonden met zigeuners. De muziek geeft me heel veel energie, ik word er blij van en je kunt er heerlijk op dansen." 

* Dirkje's uitverkorene is 'Home again' van Michael Kiwanuka. "Ik vind zijn nummer zo troostvol. Zo mooi en het geeft me verbondenheid met de wereld want wat hij zingt, zijn gevoel dat ken ik. Je verloren voelen maar erop vertrouwen dat je je weg weer vindt."

* Jan zijn favoriete muzieknummer op dit moment is 'In this heart' van Sinead O'Connor. "Ik vind haar stem prachtig, echt.  Het gaat over liefde, dat kan je breed uitleggen vind ik.  Bij dit nummer kan ik vaak ook goed huilen als ik daar behoefte aan heb."

* Rode Zon haar favo is 'I Follow Rivers' van Triggerfinger. "Het origineel is van een Zweedse of Noorse dame of heer in de eigen taal gezongen. Dit is de versie van Triggerfinger, een band uit Belgie. Ik fluit het altijd aan het eind van een werkdag als ik bijna naar huis ga dan PLOPt het zo in mijn hoofd... heerlijk liedje, sensueel en groovy en heel erg dansbaar!"

* Betty's favoriete nummer is 'Ben bir martı olsam' van Brenna MacCrimmon uit de film 'Crossing the Bridge'. Haar uitleg is bijna poëtisch:
"Ben bir marti olsam gaat over liefde,
maar vooral ook over vrijheid
vrijheid van denken - ook
verbeeld door twee vogels:
een nachtegaal en een zeemeeuw

En de clip is bonus
Na een doorwaakte nacht dit nummer opgenomen
op het water van de Bosporus
bij opkomende zon"

* Arrianne: 'Gloria' uit 'Misa Por La Paz Y La Justicia' van Ariel Ramírez. "Het is een Argentijnse mis voor Vrede en Gerechtigheid en aanvankelijk verboden door de junta vanwege de verwijzingen naar de staatsterreur. Voor Ramírez waren de Argentijnse ritmes en instrumenten belangrijk en hij gebruikt ze in deze mis samen met moderne instrumenten. Ik vind het prachtige en ontroerende muziek en het is mijn lievelings decembermuziek."

* Ter nagedachtenis: Toen ik een paar weken terug over de muzikale voorkeur van de Letsleden begon te bloggen, moest ik telkens aan Hans denken. Hans was een Letslid met wie ik in het begin dat ik bij de ruilhandel kwam, een aantal keren contact heb gehad. We hadden toen tijdens een theetje een hele poos over muziek zitten praten en hij raadde me aan om eens naar Joop Visser (alias Jaap Fischer) te luisteren. Niet lang daarna is Hans gestorven.
Daarom het lied 'Zomer' van Joop Visser ter herinnering aan de Letsleden die in de loop der jaren zijn overleden en nog node worden gemist.

Binnenkort een muzikale blog van Arda en Tessa heeft de Letsledenplaylist op Youtube geplaatst.
Deel 1: Muziek: welk nummer kies jij?
Deel 2: Muziek: wat is jouw favoriet?