maandag, 14 december 2020 09:53

Muziek: wat is jouw favoriet?

Geschreven door

Als tegenwicht aan de beminnelijke decembernummers en gewoon voor het leuk, hebben we de Letsleden gevraagd hun favoriete song op te geven. Dit is deel twee van deze serie en je vind er behalve de muziekkeuze ook een korte toelichting. De gekozen nummers komen in ongeveer 3 of 4 delen op de blog. Binnenkort

maakt Tessa een playlist van alle nummers op Youtube.

* Yellow Rose kiest 'Oceaan' van Racoon. Een persoonlijke en gevoelsmatige keuze, woorden passen er eigenlijk niet bij.

* Lucy 'heeft 'In your eyes' van Peter Gabriel opgegeven. Ze zegt hierover: "Ik heb er bijzondere herinneringen aan en het raakt me."

* Emilie heeft twee favorieten opgegeven: 'I dreamed a dream' van Susan Boyle en Lennard Cohen met 'Halleluja'. "Susan Boyle zag ik bij een Britse talentenjacht en ik vind dat ze zo geweldig mooi zingt, een bijzondere vrouw. Lennard Cohen omdat het zo'n prachtig lied is, een Gouwe Ouwe zeg maar en het veel gevoel is gezongen."

* Janke heeft 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt opgegeven: "Vanwege de herhalende patronen, de oceanische sfeer -eb en vloed zit er ook in- en omdat het heerlijk meditatief is. Geeft een ruimtelijk vrij gevoel en ook een gevoel van vreugde. Mijn favoriete stukje begint vanaf 54 minuten, in dit deel is het of er allemaal fijne regendruppels op je neerdalen, met af en toe een oprispende tingelende waterfontein..."

 * Sjoukje noemde 'Take you dancing' van Jason Derulo. "Het is een beetje het nummer geworden van Lars en mij, mijn technicus bij radio Leo Middelsé. Afgelopen zomer moest ik met Lars als nieuwe technicus een programma tevoorschijn toveren. We kenden elkaar niet, maar gek genoeg hadden had we allebei het gevoel 'dit gaan we nailen' en ook nog dezelfde muzieksmaak. Heerlijk! Het werd super strak en zomers. We namen er wat pilsjes bij en door de gezamenlijke liefde voor muziek, waren de twee uurtjes zendtijd veel tekort. De liefde voor muziek blijkt een gezamenlijke passie, levenswijze zelfs (zonder muziek leven is in mijn ogen onmogelijk) leidt ertoe dat ik radio maken met hem als kostbaar ervaar."

* Astrid kiest voor 'Dichtbij' van Roosbief. "Ik ben groot fan van Roosbeef, erg mooi en een ware woorden-kunstenares. Het liedje 'Dichtbij' is in januari van dit jaar uitgekomen en niet voor of over corona geschreven. Toch als zodanig ervaar ik het wel en het is zeker toepasselijk in deze tijd!"

Deel 1. van Muziek: welk nummer kies jij?