dinsdag, 08 december 2020 16:15

Muziek: welk nummer kies jij?

Geschreven door

Vorig jaar december had ik een digitale kerstgroet rondgemaild met een lied van Knorkator: 'Wir Werden Alle Sterben'. Niet omdat ik in een zware depressie zat, maar gewoon omdat ik het zo grappig vond -en vind- en als tegenwicht aan de liefelijke liedjes van december. Wel onlangs hoorde ik het nummer 'Kom 't maar halen' van

Jeroen Zijlstra en schoot in de lach. Plopte ineens het plan op om de Letsleden te vragen hun favoriete song op te geven zodat we een Letsmix kunnen maken om het jaar uit te bloggen. De komende weken komen de gekozen nummers in delen op de blog en Tessa maakt aan het eind een playlist op Youtube.

* Jaap zijn favoriet is 'Cycles' van Frank Sinatra. Is in 2 uitvoeringen te zien op Youtube en degene met het intro heeft Jaap zijn voorkeur.

* Ietie haar favorite liedje is 'One love one heart' van Bob Marley. "Heeft waarschijnlijk te maken met een feest van vroeger, dansen, de sfeer en een vriendje. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer precies, wel dat ik er vrolijk van word."

* Anonymus kiest voor 'Sieben Tage lang' van Bots. "Ik zou deze tekst naar 2020 willen transporteren: de gezamelijkheid, lekker drinken en ongecompliceerdheid."

* Frank kiest 'Maria' van Blondie. "Wat ik er zo in waardeert is de sterke melodie, de niet al te simpele, maar rake tekst en de power van het nummer. Een terecht nummer 1 in verschillende landen en een goede single van een band die uitbklonk door hun catchy songs. Dat alles gezongen door een wonderschone vrouw, die terecht beroemd is geworden als Blondie, zoals de groep ook vereenzelvigd werd met de naam Blondie. Haar werkelijke naam is echter Deborrah Harry."

* Tessa's favoriete nummer is 'Imagine' van John Lennon. "Het verbeeldt een ideaal voor de wereld. In een groepje dat in december bijeenkomt zingen we dit hand in hand als wens voor de wereld. En daarmee sluiten we onze bijeenkomst af. Mij geeft dat iedere keer kippevel."

* Hendrien vindt 'A Fairytail in New York' van The Pogues een mooi nummer. Het lijkt bovendien het enige onvervalste kerstsong te gaan worden in de Lets-favo-muziek-serie.

Volgende week maandag 14 december volgt deel twee: Wat is jouw favoriet?