dinsdag, 07 april 2020 07:40

Wie geeft mij een tekenopdracht?

Geschreven door
Gemengde technieken Gemengde technieken

"Wie geeft mij een tekenopdracht plus feedback, voor 15 tuinen vergoeding?" Dat was de vraag aan de Letsleden want ik wilde mijn tekenschroom overwinnen. Al snel waren er tien suggesties binnen. Help tien! Veel onderwerpen die ik niet zelf zou hebben bedacht, dus een mooie manier om buiten mijn comfortzone te kijken. Ik zocht

een stok achter de deur en dat lukte, maar mijn schroom ging op volle toeren. Eerlijk gezegd liep ik gelijk al te verzinnen hoe ik de opdrachten een op alternatieve manier (dwz collage) uit zou kunnen voeren. Maar alternatief was niet de afspraak: tekenen zul je!

 

De eerste die reageerde was Berdine: "Durf je het aan om mijn hond Falke te tekenen?" Oei dat was wel een opdracht voor gevorderden, maar oké stuur maar een foto. Falke's lijf lukte redelijk, maar dat koppie, 't leek meer op een baviaan dan een hondje. Langzaamaan ging het beter, al vind ik haar nog steeds niet echt op Falke lijken.

Ietie stelde voor om een portret te maken en toevallig had ik net een foto van haar... Ze was er zo blij mee, dat ik van de weeromstuit meer zelfvertrouwen kreeg. Vooral dat ze er op de tekening jonger uitzag, sprak haar wel aan:) Daarna toch een collage gemaakt, da's lekker spelen man...

Toen de tekenopdracht van Esther: een libelle. De eerste was zo plat als een dubbeltje, ieks. De tweede - nagetekend van een foto uit eigen tuin - ging een stuk beter. Wonderschone beestjes met een prachtig lijfje wat bij nadere inspectie bijna een schilderijtje lijkt.

   

Klik je op de foto, dan zie je de volledige tekening.

Frank stelde voor om een sfeerimpressie van de woonkamer te maken. Gelukkig was een stukje kamer ook in orde. Heb een tekening gemaakt van mijn Pakjes Kunstverzameling en het perspectief is nogal middeleeuws geworden, maar grappig om ze copycat-gewijs na te tekenen.

Vervolgens de vraag van Yellow Rose om een bos narcissen af te beelden. Had vlak ervoor een steeltjes-schildering van Hennie Dijk-Stel gezien en ik vond het zo prachtig dat wilde ik ook proberen. Precies tekenen, m'n kop kraakte ervan en ik was anders altijd van de grote schetsen en in een uurtje klaar. Help wat gebeurt hier? De bloemen werden door sommige kijkers node gemist, maar ik had er grote schik in.

   

't Botst nog in mijn hoofd qua plezier hebben in het proces en iets goeds afleveren. Tja het legertje critici in mijn kop doet ook maar gewoon z'n werk, so let them be. Heb m'n plezier in tekenen terug en de schroom is aan het verbleken. Met nog 5 leuke opdrachten te gaan, oefen ik rustig verder. Tige dank dames en heer voor de suggesties en feedback!

De volgende 5 opdrachten vind je onder de titel: Tekenopdracht via LETS

Pakje Kunstenaars:
Paul van Zijp - Tineke van Montfort - Eveline van der Zaken
Tom Dubelaar - Machteld Ijdo - Wim Reimert
Judith Koning - Berni Bierens - Els de Laaf
Tessa Wijdeveld - Marita Lether - Linda Goudsblom