donderdag, 21 november 2019 18:56

Etsy made local

Geschreven door
Foto: Pixie Art & Photography Foto: Pixie Art & Photography

Komende zaterdag 24 november is er op het 1e plein van de Blokhuispoort een Etsy-markt. De Etsy-markt wordt voor de tweede keer op rij gehouden en belooft net als vorig jaar een divers aanbod van handgemaakte, unieke en vintage spullen. Met de feestdagen in het vooruitzicht met pakjesPiet en

kadootjesBoom, een mooie gelegenheid om speciale presentjes te kopen.

De markt, die voluit 'Etsy Made in NL' heet, is een initiatief van -je raad het al- Etsy. Dit is een internationaal online platform waar creatievelingen en kunstenaars hun handgemaakte of vintage producten kunnen aanbieden. Dat kan van alles zijn: sieraden, kaarten of keramiek, maar ook illustraties, bewerkt hout of vintage kleding. Op 24 november wordt hun digitale shop voor één dag een kraam. Op deze dag kunnen ze het verhaal achter hun aanbod vertellen en de bezoekers krijgen de mogelijkheid de persoon achter een product te ontmoeten.

Er worden wereldwijd Etsy-markten georganiseerd en lokale Etsy-verkopers nemen de organisatie op zich. In dit geval Jamilla Beukema en Sylvie Boersma, allebei al jaren actief als illustrator en met een cel-atelier in het cellenblok in de Blokhuispoort.

Heb je de smaak te pakken gekregen of net dat ene lokale kadootje niet kunnen vinden, tijdens de markt zijn de ateliers en winkeliers in Cellenblok H ook open. Houd je van een verrassing dan kun je er ook een mooi Fries kunstwerkje trekken uit de Pakje Kunst automaat.

Etsy-markt Blokhuispoort zit aan het Blokhuisplein 40
Geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur
   

De foto's zijn gemaakt door: Pixie Art & Photography