vrijdag, 19 februari 2021 09:00

Frank gaat George interviewen

Geschreven door
Frank Roffel Frank Roffel

George Letslid sinds afgelopen zomer 2020, sloeg al meteen op de trom door een mooie introductiebrief te schrijven aan de LetsLeeuwardenleden. Ik kende George al vrij lang, zij het niet al te diepgaand. Zo wist ik dat hij een heel duur keyboard had aangeschaft, wat ik graag eens wilde bekijken en proberen. Nu heb ik binnenkort

een bezoekje aan hem en dan komt het ervan.

Toen ik hoorde dat George een aantal zaken over het milieu op papier had gezet voor een Friese krant, was mijn belangstelling opnieuw gewekt. Zelf ben ik Groen Linkslid en dat doe ik vooral omdat ik op een partij wil stemmen die duidelijk voor groen kiest. Uit de goedgeschreven verhalen bleek dat George, docent economie van professie, niet meer les wil geven in economie, omdat de gangbare economie teveel uitgaat van een groeimodel als zaligmakend uitgangspunt. En dat past niet meer in de visie van George.

Ik besloot hem te interviewen om hem een duwtje in de rug te geven, om zo voor de goede zaak te knokken (dat is mijn mening). George heeft er een mooi interview van gemaakt wat je in de komende blog kunt lezen. George heeft trouwens ook geopperd dat er wellicht een schrijfwedstrijd dient te komen voor Letsleden over zaken als de vernietigende achteruitgang van de biodiversiteit en de gewenstheid van een circulaire economie, waar ruilhandel heel goed in past. Dat komt de komende maanden aan bod en George is wellicht ook betrokken bij een dubbelinterview met Jan Atze Nicolai, ex-wethouder van de gemeente Leeuwarden over het thema basisinkomen, waarin Jan Atze zich namens Groen Links mee bezighoudt. Maar dat komt ook later.

Met groet, Frank Roffel

Op George's verzamelpagina vind je een aantal artikelen van zijn hand.