dinsdag, 31 maart 2020 20:21

Anderhalve meter: observaties

Geschreven door
'Pubermeisje' Tessa Wijdeveld (detail) 'Pubermeisje' Tessa Wijdeveld (detail)

Een van de Letsleden schrijft in een mail: "Ik vind dit hele gebeuren nogal stressend en verontrustend .... Hoewel er hier en daar ook zeker te lachen en te verbazen valt. Zoals, wat doen jonge pubermeiden vandaag de dag?
 


Antwoord: Chillen in de Kruidvat.
Dat je de hele Kruidvat doorgaat - je volgt tegenwoordig een parcours - en dat je in de verder bijna uitgestorven winkel 5 à 6 keer een groepje van 2 of 3 meiden moet passeren. Die onveranderlijk geheel in hun gesprek en bezigheden daar opgaan, en totaal niet opletten wat er verder in de winkel gebeurt. Wat ik - op zich - wel verfrissend ouderwets en leuk vind. (Ik had nooit vermoed dat je een complete maatschappij in nog geen twee weken tijd zo ingrijpend kan veranderen). 'Oh, even opzij?  ....... oké,' en dat ze dan traag en niet heel bereidwillig net een stapje opzij doen, zodat er misschien wel een doorgang van ca 40 of 50 cm ontstaat.
Bij de Spellekijn die ik passeerde, zag ik, dat ze ook éénrichtingverkeer hebben,
met rechts: Start,
en links: Finish.
Je moet toch wat, als winkel."

Tessa Wijdeveld pubermeisjes 730

Tessa Wijdeveld Lamerus  'Pubermeisjes'

Nog een paar observaties:
• "Ik heb idem dito ervaringen met seniorenstelletjes die op een smal wandel/fietspad stug arm in arm blijven lopen zodat je zelf met de fiets door de berm moet hobbelen."
• "Een mevrouw duwde me bijna weg omdat ik de anderhalve meter niet in acht nam. Terwijl ze vlak ervoor tot 2 keer toe rakelings langs me liep."
• "Mijn buurman vertelde dat twee mannen pal voor de ingang van de supermarkt stonden te keuvelen en 'beslist' geen corona hadden en 'dus' niet aan de kant hoefden."
• "Mensen houden op HUN manier afstand van je en als je vraagt of ze een stapje naar achteren willen doen omdat de tussenruimte niet goed voelt, zeggen ze: “We gaan toch niet paniekerig doen?” en blijven gewoon staan... Toen flapte er wel even een onaardig woord uit mijn mond."

 

't Is een beetje ingewikkeld soms die anderhalve meter.
Adem in ... adem uit ... adem in ... adem uit ... AUM ... OHM ... OMMMmmm ...