maandag, 08 november 2021 08:12

Interieur en Letsvondsten

Geschreven door

Niet alleen heb ik interieur-items via Lets gevonden, maar ook mijn huis heb ik via de ruilhandel ontdekt. Voor een ruilhandeltje bezocht ik ex-lid Roos en ik vond haar huis zó leuk; de zon scheen naar binnen en het had een fijn achterkamertje via een prachtige diagonale deur. "Och zo wil ik ook wel wonen..."

Dat is gelukt en onderhand heeft het binnenwerk allerlei Lets-items en -herinneringen opgedaan.

 


Van Anna heb ik twee vintagelampen overgenomen, de roze nachtkastjes van de 'tante van een buurvrouw' zijn door oudlid R. geverfd en mijn dierbaarste aanwinst zijn de schoolboekjes 'Zon en Leven' die Astrid op een Letscafé aanbood. Marian heeft de oude Ikea slaapbank opnieuw bekleed en in een hoek staat een regenmaker gemaakt door Janke. Hendrien heeft de 2e hands Pilat&Pilat tafel - een koopje via Marktplaats - in haar bestelbusje vanuit Dokkum naar Leeuwarden vervoerd.

    

Dan is er nog een mooie ets van Raoul en een mini-kunstwerkjes van Esther en Marian. De keukenkast is door M. op wieltjes gezet zodat hij goed tegen de muur geschoven kan worden en zo een stuk hipper en zwieriger werd. R. heeft ook nog een deur oranje geverfd, want de lichte vloer die de kamers helder en zonnig houdt, maakt ook dat het wel wat koel kan lijken.

     

De strijkkraaltjeslamp is op Markplaats gevonden en veel Letsleden lopen er in een rechte lijn naar toe omdat ze hem zo grappig vinden. De wandbordjes zijn vintage borden voorzien van een afbeelding (Blond&Bleek) of gebroken en met goudlijm (kintsugi-techniek) hersteld.

    

Toen ik ooit vroeger op mezelf ging wonen, had ik een tafel op schragen, stoelen van de straat, een oud bed en - jawel - nieuwe gordijnen. Zo is het eigenlijk altijd een beetje gebleven, soms iets nieuws en veel 2e hands. Een van 'her en der' woonstijl, dat past me wel;)

Nieuwsgierig naar woonvondsten en -tips van andere Letsleden?
Lees dan eens:
Inspiratie voor je interieur door Janke
Retro woonstijl - mooi duurzaam van Esther
Lets in mijn huis door Jantsje

Meer in deze categorie: « Een gedicht over ... pap