maandag, 26 april 2021 10:10

Opgeruimd aanbod

Geschreven door
Letsaanbod: prachtige koffers Letsaanbod: prachtige koffers

Terwijl ik de bakjes met restjes borduurgaren, papiertjes en glitterpennen bewaak als de kip haar gouden eieren, doet een ander Letslid het omgekeerde. Eens in de zoveel tijd is het weer zover: 'R. ruimt op'. En dat doet ze grondig. Dan verschijnen er mails met spulletjes die de leden kunnen overnemen:

garen - spelden - ordners - voorraadpotten - boeken. Ook voor het bezorgen van de goederen draait ze haar hand niet om. In een mum van tijd is ze haar opgeruimde aanbod kwijt, met als gevolg blije gezichten en een tevreden R. Ze vertelde dat ze er zo blij van wordt als iemand vertrekt met spulletjes die zij niet meer gebruikt en waarover de ander juist enthousiast is.


 
Er ontstond een gesprek tussen ons over wat Lets voor haar betekent. Een paar citaten:
"Ik vind Lets vooral een leuk netwerk voor het uitwisselen van spullen en voor het krijgen en geven van hulp. Vriendendiensten zogezegd maar dan zonder dat je vrienden hoeft te zijn. Het geeft me op een bepaalde manier een veilig gevoel dat dit netwerk er is. Erop terugvallen is misschien niet de juiste term, want daar moet je misschien wel een vrienden-of familieband voor hebben. Maar toch kun je op deze manier vaak de hulp krijgen die je nodig hebt, als alleenstaande of überhaupt, want iedereen heeft natuurlijk weleens hulp nodig. En ook om iets simpels voor een ander te kunnen betekenen."

"In relatie tot goederen is het voor mij een manier om ze een tweede (of derde) leven te geven, spullen die de kringloop niet aanneemt (bijv, eten) of waarbij het gewoon heel leuk is dat je ziet dat iemand er blij mee is. En andersom dit van anderen te krijgen en plezier hebben door de ontmoetingen die ik daardoor regelmatig heb."