dinsdag, 26 mei 2020 11:45

Ruilen in tijden van corona

Geschreven door
Marjolien Burbank - Coronakunst:  'Just a touch' Marjolien Burbank - Coronakunst: 'Just a touch'

Ruilen in tijden van corona? Het kan! Lees de ervaringen van de leden.
Astrid
Op het nieuws horen we dat beurzen kelderen en bedrijven failliet gaan. Vreselijk voor iedereen die daarmee te maken krijgt. Bij Lets gaat de handel gewoon door. Logisch want de L in Lets staat voor

 

Lokaal en dat is nu aantoonbaar belangrijk geworden. Er valt nog van alles wél te doen. Zo vliegen de tuinen (munteenheid Lets) uit mijn beurs doordat een Lets-lid onze voortuin onkruid vrij maakt. Op gepaste afstand kletsen we even en dan gaat ze aan de slag. Via een ander lid bracht ik boeken en strips naar ex-lid Raoul voor zijn mini-bieb op de stadstuin in Techum. Dit in ruil voor tuinen, want die heb ik hard nodig.. ik sta in de min! Ik ben blij dat Lets gewoon doorgaat, ik denk dat het tijdens deze periode extra waardevol is gebleken. Voor mij voelt het in ieder geval als een veilige bouwsteen. Het fundament Lets klopt, daar kan geen pandemie tegenop.

Isolde
De meeste tuinen verdien ik door het verkopen van dingen, die ik op de mail aanbied en dit kan nu ook nog uitstekend. Al 2 maanden ontvang ik geen mensen in huis, maar we spreken wel af om (met gepaste afstand) te wandelen. Of ik spreek af op een bepaalde tijd, onder het afdak en in de zon voor mijn woning buiten!! Dit doe ik nu ook met Letsleden. Of ik doe de aangeboden koopwaar in de papiercontainer, waar ze alles kunnen ophalen of bekijken en dan kunnen beslissen of ze het wel of niet willen kopen. Zo zijn er ook een paar boeken via de papiercontainer van mij naar een ander Letslid gegaan. Ik hoop, dat er nu geen run op mijn papiercontainer komt, dus wacht niet te lang met bekijken anders is het misschien weg, nu ik dit openbaar maak, hahaha!!!! 

Ik heb momenteel in de aanbieding voor tuinen of euro's, zowel voor leden als niet-leden:
1. een zitzak in stervorm, je kunt er op voorlezen, maar ook mee spelen en bouwen.
2. een cilinder-rol, je kunt er met je rug over rollen of ophangen om tegenaan te boksen.
3. springmatras om op te springen, mee te bouwen en om erop te rusten.
4. kubus om mee te bouwen, op te zitten, maar ook als tafel te gebruiken.
Contact opnemen kan via het emailadres op de contactpagina.

De boeken van Isolde gaan via de papiercontainer en een Letslid naar een ex-Letslid. Als dat geen sociale cohesie is!

Arrianne
Onlangs vroeg ik me af in hoeverre er nog gehandeld werd tijdens de huidige corona-demie. Van tijd tot tijd zag ik via de mail vraag & aanbod verschijnen. Zelfs was er tot mijn verbazing een aanmelding van een nieuw lid. Krijg nou wat! Mijn handel ging ook door zoals gebruikelijk. Ik heb voor iemand kleine potjes compote gemaakt, sociale telefoontjes gevoerd, deel genomen aan het Ronde Tafel Skypen en zelfs nog een gelukspotje verkocht.

Daarom bij dezen de uitnodiging aan aspirantleden: je kunt het simpelweg doen, lid worden van de lokale ruilhandel. Ook nu! Gooi jezelf in de groep en maak je vraag en aanbod kenbaar, biedt hand- en spandiensten aan en je ruilhandel gaat vanzelf draaien. A je to!

 

Op de site van Marjolein Burbank of #marjoleinburbank vind je meer (corona)kunst van haar hand.