maandag, 17 december 2018 09:37

Uit de oude doos (deel 1)

Geschreven door
Logo Liesbeth 2009 Logo Liesbeth 2009

"Op zondag 22 november 2009 werd het 15-jarig jubileum van Lets gevierd! Wie waren daarbij? In ieder geval voorzitter Cootje, want die hield een prachtige jubileumspeech en zij kondigde ook

Emilie aan, die (Liesbeth's) website zou lanceren! Het toenmalige bestuur bestond mede uit Moko en Jolande. Verder waren aanwezig o.a. Rode Zon, Thea met zoon Niels, die zich vooral bezighield met het aanbrengen van de sfeerverlichting en Moko. Die middag waren Annie 1 en Hupsakee gastvrouw, Annie toen ook al! Er was een kinderhoek ingericht voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 14 jaar, waar volop creatief werk werd verricht.

Bij het diner werd als eerste heerlijke pompoensoep geserveerd... Ach, wie zou toen toch die smakelijke soep gemaakt hebben? Vele leden hebben bijgedragen aan alle lekkere gerechten, hoofdgerecht en toetje. De geschiedenis vermeldt dat dit feestelijk jubileumgebeuren bezocht is door rond de 40 mensen! Daarnaast waren er felicitaties uit Gemert-Bakel, het Gooi en Omstreken en van Lets Utrecht, Lets Schouwen Duiveland, Lets Veldhoven, Lets do it Venray en Lets Leiden!"

Jubileumfeest-gedekte-tafel-2009tafel

In het (K)letsboekje van januari 2010, waarin bovenstaande beschreven staat, is ook een gedicht opgenomen. Het is door Limkje opgestuurd, helaas weten we niet wie het geschreven heeft.
 
Op onze eigen plaats in de keten
            staan wij
Tijd stroomt door onze handen als
            water
Over onze schouder kijken mensen
            van voorbij
naar wat wij doorgeven
            aan de mensen van later

Kopenhagen, december 2009

Nu 9 jaar later december 2018: ter herinnering aan onze Greta en de dochter van Limkje

Dit was deel 1 uit de serie: 'Uit de oude Letsdoos'.
Wie schrijft deel twee? Kan ik de pen doorgeven aan .......?
 
Groet, Lisa(lore)