maandag, 03 september 2018 12:43

Geslaagd oogstfeest in Snakkerburen

Geschreven door
Femke's bankje in de kruidentuin Femke's bankje in de kruidentuin

Verschillende leden zijn dit jaar betrokken geweest bij het organiseren van de deelname aan het oogstfeest, het jaarlijks uitpakmoment voor de organisatie van de biologische tuin in Snakkerburen. Jaap en ondergetekende arriveerden even na half een op het terrein en de meeste standhouders hadden

zich al geïnstalleerd. Op weg naar onze standplaats werden we opgemerkt door Rode Zon, die haar leuk opgetuigde kraam voor de zevende keer aan de bezoekers presenteerde. Wij deelden onze stand met een oude kennis en zijn vrouw, die lang geleden pianoles van mij kreeg. Zij verkochten jam en cd’s en bleken alleraardigste buren. Wij hadden slechts voorlichtingsmateriaal in de aanbieding. Van Rode Parel zouden we weggeefspullen krijgen, maar door een plotselinge opname van haar in het MCL, kon dat jammergenoeg niet doorgaan.


Niet alleen Rode Zon bemenste een kraam, ook Janke en Nanda hadden de moeite genomen zich met handelswaar te presenteren op de levendige markt.
Mede door het mooie weer was de sfeer weer uitstekend en het is toch fijn dat zoveel mensen vredig met elkaar kunnen verkeren. Ook voor kinderen is dit een geslaagd evenement, want er is veel te zien en er zijn zat lekkere lekkernijen en leuke spulletjes te koop. Om 16 uur hadden Jaap en ik het idee dat onze missie er wel opzat en om half vijf waren we weer in het centrum van Leeuwarden.

Naast kraamhouders waren er ook meerdere Letsleden aanwezig op de fair. Arrianne maakte foto’s en Emilie was nu eens zonder hond aanwezig. Ook Ank kwam even langs onze kraam, maar verdween ook weer snel in de menigte. Liselore vergezelde haar moeder en ook Limkje was op bezoek.

We hebben de nodige mensen voorlichting gegeven en veel nieuwe leden zullen er niet van komen, maar een flink aantal mensen bleek Lets te kennen en anderen waren  geïnteresseerd. Het was dus nuttig, daarvan acte.

Met groet, Frank Roffel