donderdag, 09 maart 2017 14:26

De griep te snel af zijn

Geschreven door

Allemaal last van verkoudheid of griep?
Wat zou je nou het beste kunnen doen om te voorkomen dat je griep krijgt of verkouden wordt? Wat ik doe is de boodschappen en naar mijn vergadering, overal waar ik heen ga of wat ik doe doe ik op de fiets. Lekker in de buitenlucht en

bewegen. Ik moet wel want ik heb mijn rijbewijs laten verlopen!

's Morgens begin ik met me koud te douchen. Als ik mijn haar wil wassen douche ik warm, maar koud na. Ik krijg genoeg vitaminen binnen door appels te eten of een mandarijntje, dus vers fruit. Verder eet ik vegetarisch en gevarieerd. Dus bonen, linzen, stamppot, zuurkool of boerenkool. Boerenkool schijnt erg gezond te zijn zegt men. Als ik soep maak, maak ik verse soep dus van verse groenten of van wortelen, met veel knoflook en ui (is ook heel goed). Verder zit ik op sport, dus ik werk aan mijn conditie (momenteel sport ik 2 keer in de week). Met regelmatig bewegen en goed eten bouw ik veel weerstand op.

Verder zit ik op Mindfullness, dat is aandachtsmeditatie. Meerdere keren op een dag ga ik drie minuten zitten en voel na wat er bij me opkomt. Dat is heel leerzaam, want ik leer al m'n innerlijke stemmetjes kennen. Ik leer ook dat ik op milde en vriendelijke  en liefdevolle manier naar mezelf zou moeten kijken. Dat kan je bevorderen door meta te doen. Zeggen tegen jezelf: "Moge ik liefdevol zijn voor mezelf. Moge ik vriendelijk zijn voor mezelf. Moge ik mild zijn voor mezelf".
Dus zijn als een moeder die structuur geeft en liefdevol en ondersteunend is.

Zo had ik last van mijn achillespees, door te snel te lopen op te platte schoenen. Ik mediteer iedere dag en doe loop-meditatie en door al die bewuste aandacht voor de pijn, is het een stuk minder geworden. Het is nog wel een zwakke plek, maar ik blijf er vol aandacht naar kijken op een milde manier.

Namasté, Emilie


Waarom Emilie uien roemt;
In de bol van de ui zijn 80 stoffen aanwezig die het immuunsysteem versterken. Quercetine is zo'n stofje, het is een krachtige antioxidant die de kans op griep en verkoudheid aanzienlijk vermindert. Ook in kiemgroenten, gember, kurkuma, paddestoelen, kool en zeewier zijn stoffen aanwezig die het immuunsysteem krachtiger maken. Deze stoffen komen in relevante hoeveelheden alleen voor in biologisch geteelde groenten, fruit en kruiden. Wil je meer weten, kijk dan eens op Leefbewust.com

Waarom bewegen Emilie helpt;
Het lymfatisch systeem en de bloedsomloop hebben beweging nodig om hun werk goed te kunnen doen en bacteriën te doden. Wandelen en fietsen zorgen voor meer zuurstof opname en dit voor langere tijd. Dit helpt mee aan de bloedsomloop, die zuurstof en voedingsstoffen door je lichaam voert en het in staat stelt om afvalstoffen af te voeren. Op de site 'Optimale gezondheid' staat in drie delen info over de relatie tussen leefstijl, voeding, beweging, slaap en nog veel meer. 

Mediteren, het werkt;
Mediteren maakt het immuunsysteem gezonder, het vermindert ontstekingen op celniveau en het geeft een stijging van het aantal antistoffen tegen virussen. Door meditatie wordt minder stress en angst ervaren en dat is een groot goed, want stress legt je immuunsysteem plat. Wil je alle 18 voordelen van mediteren weten, lees het artikel van Jesse van der Velde.

Onder de Letsleden is een ruim aanbod om je immuun een oppeper te geven. Denk eens aan het nemen van een regelmatige lichaams- of voetmassage, shamballa, magnified healing, diksha of mediteren. Vraag even rond en je weet wie wat geeft.