zaterdag, 14 maart 2020 08:03

Winter is coming: Corona

Geschreven door

De coronagrap gaat sneller viraal dan het virus zich verspreid, gelukkig maar. Mocht je toch een grap aan voelen komen: haal je handen van het toetsenbord, nies in je armholte en niet over de tijdlijn van anderen. Flauw inderdaad. Moest ik erom lachen, ja toch wel een beetje. Het barre  

leven met een scheutje humor, goed voor je immuunsysteem.

Gister las ik in de digitale Trouw dat hamsteren uit den boze is omdat juist hierdoor tekorten ontstaan. Ieks, kwam ik net van de supermarkt met een tas vol houdbare producten. Mijn redenatie ging anders: als ik voorraad heb, dan hoef ik niet naar de winkel als er veel zieken zijn en als ik zelf ziek ben hoef ik niemand anders te vragen boodschappen te brengen. Gezonder voor allemaal. Hoe ben jij besmet geraakt? In de supermarkt toen ik proviand aan het inslaan was. Rare gewaarwording evenzogoed: lege schappen-veeeel vakkenvullers-kerstinkopendrukte-ongerustheid-winter-is-coming-feeling. In de Volkskrant vandaag uitleg over het onderliggende gevoel bij het hamsteren; behoefte aan controle... Zou het helpen zo'n controledrang of brengt het je juist in een immuundip?

Zo links en rechts heb ik een aantal tips bij elkaar gescharreld in een poging om een beetje heelhuids door de coronagolf heen te komen. Of ze ook echt helpen? Ik heb geen idee. Zo zomaar kunnen dat ze de symptomen verlichten. Hopelijk. De standaard adviezen hebben we kunnen lezen in de krant, in de volgende blog een aantal buiten de media-suggesties.

Oan't moarn. Nou ja, op de blog dan, want het Letscafé gaat niet door.

 

Uit de Volkskrant:
* Het coronavirus uitgelegd in 10 vragen en antwoorden
* Hoe een (corona)virus zich ontwikkelt