zaterdag, 24 november 2018 20:04

DIY: marsepein zonder suiker

Geschreven door
Open Clipart - Dordy Open Clipart - Dordy

't Kan nog net, zelf marsepein maken voor het 5 december is. Als je het nu maakt, dan kan het een paar weken rijpen. Wanneer het je lukt om er niet telkens van te snoepen tenminste... Marsepein kun je heel gemakkelijk maken zonder suiker en eieren, via de 'koude' methode. In dit geval suikervrij, maar gezoet met


dadels en honing. Als je lekker mee wilt smikkelen van de Sinterklaas zoetigheid, dan is de homemade marsepein een aanrader. Heel anders dan de marsepein uit de winkel die vaak vooral bestaat uit suiker, meel en een amandelsmaakje.
Twee recepten sans sucre...

 
Marsepein met honing;
250 gram witte gemalen amandelen
4 el honing
1-2 el citroensap
cacaopoeder - amandelschaafsel
cocosolie, water, rozenwater of sterke drank

Meng lepel voor lepel je honing en het citroensap door de amandelen. Proef ondertussen of je de verhouding tussen zoet en fris lekker vindt. Is het naar je smaak, meng dan water en/of cocosolie, door het mengsel tot het een stevig en smeuïg geheel is. Je kunt ipv water ook rozenwater nemen en wil je marsepein voor grown ups, dan neem je je favoriete alcoholische drankje. Doe vervolgens de marsepein in een afgesloten bakje en laat het in de koelkast op smaak komen. Naderhand kun je er balletjes van maken die je door cacaopoeder of amandelschaafsel rolt.


Marsepein met dadels;
200 gram amandelmeel
150 gram verse ontpitte - ontvelde dadels
1/2 tot 1 eetlepel honing
water, cocosolie, rozenwater of sterke drank

Verwijder de pitten en velletjes van de dadels, zorg ervoor dat je naderhand 150 gram aan dadels hebt. Maak de dadels goed fijn en meng het met de hand door het amandelmeel. Voeg de honing toe tot het naar je smaak is. Maak er een smeuige geheel van door water, cocosolie, rozenwater of sterke drank toe te voegen. Laat het in een afgesloten bakje in de koelkast op smaak komen. Rol er naderhand balletjes van of andere figuurtjes.

Veel plezier en geniet ze...