vrijdag, 21 december 2018 09:37

Klassieke muziek en pot (ge)luck op Letscafé

Geschreven door
Pot (ge)luck Pot (ge)luck

Het bestuur van Lets besloot dit jaar een aantal extra activiteiten te organiseren op Lets-cafémiddagen om voor meer variatie te zorgen en bezoek te stimuleren. Ondergetekende beet de spits af met een lezing over klassieke muziek. Met een quiz, waarbij componisten geraden moesten worden bij

een aantal composities die gedraaid werden en een top-100, waarbij genoteerd moest worden waardoor je ontroerd wordt. Vier mensen namen deel, de sfeer was ontspannen en men was tevreden over het aanbod. We sloten af met het lezen van een artikel uit het dagblad Trouw over die top-100, waarin – niet toevallig natuurlijk - de onvolprezen grootmeester Johann Sebastian Bach de lijst aanvoerde met het wonderschone "Erbarme Dich" uit de Mattheüs Passion.

Om half drie arriveerde de eerste gastvrouw en om 15 uur was er al wat volk in de gezellige ruimte van het wijkcentrum. Er waren die middag ongeveer 20 leden aanwezig en een paar bezoekers. Er was ook lekkers gebakken en het was reuze gezellig. Er was aardig wat handel, want er pastte altijd wel een truitje of scoorde iemand een leuk boekie. Lisa had nog spullen uit de inboedel van Greta uitgestald en daar is nog veel meer van voor een volgende keer.

De middag vond zijn hoogtepunt in de potluck of zoals Lisa die gekscherend Pot (ge-)luck noemt, een uit de V.S. overgewaaide vorm van feestvieren waarbij elke deelnemer wat warm of koud eten of drankjes meeneemt in ruil waarvoor men aan de dis mag deelnemen. Reuze gezellig, lekkere salades, een lekkere Gluhwein en Lise(lore) verraste ons nog met 3 schalen met zelfgebakken pommesfrites. Daarna afwassen en opruimen en dikt tevree ging men huiswaarts.

Frank Roffel