dinsdag, 18 september 2018 10:45

Duurzaamheidscentrum Assen

Geschreven door
Logo Duurzaamheidscentrum Assen Logo Duurzaamheidscentrum Assen

"Laagdrempelig, actief, speels, verrassend, uitdagend, leerzaam, gratis en vooral leuk: dát is een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum Assen." Zo introduceert het Duurzaamheidscentrum zichzelf op haar website. Laagdrempelig en verrassend is het zeker. We vielen zelfs met de neus in de boter toen we op een warme zondag in juli een stukje

door het Asser bos wilden wandelen. Fietsen geparkeerd liepen we langs de kinderboerderij en het Duurzaamheidscentrum en hoorden veel geroezemoes en terrasdrukte en daar hadden we helemáál geen zin in! Gewoon lekker doorlopen. Na nog een paar meter hoorden we muziek en zagen we gezellige kraampjes. We keken elkaar eens aan en ja, daar gaan we toch wel eventjes kijken.

Het Duurzaamheidcentrum hield een feestje 'Beleef de zomer'. Het was een prima feestje; informatief, afwisselend, amusant én lekker! Er speelde een heerlijk muziekje waarvan ik de naam niet heb weten te achterhalen, er waren veel bij- en milieuinformatieve kraampjes, leuke activiteiten, er liepen 'Middeleeuwse lieden' en twee werkelijk prachtig gesminkte en geklede bosnimfen.

Klik op de foto voor een blow up.

Het is beslist de moeite waard om een bezoek te brengen en zeker voor kinderen aantrekkelijk. Er zijn bijna alle dagen activiteiten, er is een kleine wolvententoonstelling, de toren is leuk om te beklimmen en het waterspeeltoestel is super, ook voor volwassenen;) Het terras is gezellig en de menukaart goed, het zelfgebakken appelcakje met zaadjes is zeer aan te bevelen.

Klik op de foto voor een extra afbeelding.

De gemeente Assen en de 'Stichting Het Drentse Landschap' werken samen met als doel om bij volwassenen en kinderen aandacht te vragen voor een duurzame samenleving. Dit doen ze met een programma vol educatie, informatie en activiteiten. PrO Assen, een school voor praktijkonderwijs, verzorgt een horeca- en groenopleiding met werk-leertrajecten, de horeca wordt verzorgd door 'Stichting Phusis' en IVN Drenthe heeft haar kantoor in het gebouw.

Om de  sfeer te proeven een filmpje op youtube over de feestdag 'Beleef de zomer'.

Meer weten;
Duurzaamheidscentrum Assen en op Facebook
Over de samenwerking gemeente en de andere organisaties
Welke (kinder)activiteiten zijn wanneer te doen?