Het abc van de lokale ruilhandel

Welkom bij Lets Leeuwarden. We wensen je een aangename tijd en praten je alvast even bij over het reilen en zeilen binnen de ruilhandel.

Na je aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met een contactpersoon van Lets. Je krijgt informatie over de werkwijze binnen Lets en tips over hoe je een eigen ruilhandel kunt opzetten. Je ontvangt vervolgens je ledennummer, een zelfgekozen handelsnaam, wachtwoord en telefoonnummers en emailadressen van de leden. Vervolgens kun je direct van start. Heb je naderhand nog vragen dan kun je bij je contactpersoon terecht of kijk eens bij Tips voor een bloeiende ruilhandel.

Je ruilhandel floreert als je zoveel mogelijk reageert op vraagadvertenties en wanneer je een breed aanbod inzet. Hoe actiever je bent, hoe leuker het is. Het uitgangspunt is handelen waar je plezier in hebt en daarbij gebruik maken van je eigen en elkaars talenten.


Vraag & Aanbod
Via de website van Lets kun je het vraag & aanbod van de andere leden opzoeken, zelf advertenties plaatsen en je Tuinenadministratie verzorgen. Lets maakt hierbij gebruik van Local Exchange, dit is een gratis betaal- en advertentiesysteem voor complementaire valuta binnen Letsgroepen. Lex geeft ook de mogelijkheid om facturen te versturen en saldo's en profielen van anderen leden op te zoeken. Uit oogpunt van privacy, worden de namen van de adverteerders pas zichtbaar na inloggen.

Uitstalling maillots en sieradenAppeltaart op wit met blauw bordGroene thee in blauwe kop en schotel
Je tuinensaldo
Laat je Tuinen rollen want de ruilgroep functioneert optimaal wanneer de leden regelmatig verdienen én uitgeven. Je hoeft geen positief saldo te hebben om te kunnen afnemen en rood staan mag met een maximum van 200 tuinen. Je betaalt geen rente over een negatief saldo en ontvangt nul rente over een positief saldo. De Tuinen hebben buiten Lets Leeuwarden geen waarde. Wanneer je stopt met Lets, dan kun je een negatief saldo afkopen met euro's.
Als bijdrage voor de werkzaamheden binnen de vereniging, wordt maandelijks 5 tuinen én over elke transactie 10% afgedragen.


Het Letscafé

Eens per maand is op een zondagmiddag Letscafé. Dit is een gezellige ontmoetingsplek om elkaar beter te leren kennen, goederen te verhandelen en afspraken te maken. Dit alles onder het genot van een kopje thee of koffie met zelfgebakken taart en andere lekkernijen. Dikwijls zijn er voorgaand aan het Letscafé workshops of worden er ...
Lees meer