vrijdag, 23 oktober 2020 10:00

Nieuw Letslid: Arda

Geschreven door
Arda tijdens een Letscafé Arda tijdens een Letscafé

De redenen die mensen hebben om lid te worden van een lokale ruilgroep zijn heel divers. De een heeft zin in om samen te klussen, een ander zoekt iemand voor tuinonderhoud en weer iemand anders beoogt sociale contacten met gelijkgestemden. Onlangs heeft George zich voorgesteld als nieuw Letslid en vlak erop schreef ook

Arda een mooie introductiemail. George en Arda hebben allebei een eigen invalshoek. Arda's intro lees je in onderstaande blog.

"Omdat ik net lid ben geworden van Lets, wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Arda, ik ben 42 jaar en woon samen met mijn hond in het kleine dorpje Molkwerum in de Zuidwesthoek. Vanuit mijn raam kijk ik over de weilanden uit, hoor de wind waaien, zie talloze vogels vliegen en hazen en reeën scharrelen in de schemering. Van rust, ruimte en natuur word ik erg gelukkig. Ik maak graag lange wandelingen en vind het heerlijk om in het IJsselmeer te zwemmen.

Thuis lees ik alles wat los en vast zit over natuur, landschap, biodiversiteit, milieu en duurzaamheid. Er is veel wat tot somberheid stemt, maar er zijn ook veel goede initiatieven gaande. Zo heb ik net De Streekboer ontdekt. Als je hier lid van wordt, kun je voor een schappelijke prijs alles eten wat er in het noorden van het land biologisch verbouwd wordt. Sinds kort eet ik veganistisch, wat ik beschouw als een eenmansboycot van de huidige veeteelt. Verder probeer ik alles wat ik nodig heb tweedehands aan te schaffen. Met een laag inkomen snijdt het mes natuurlijk aan twee kanten.

Een ruilsysteem zoals Lets past perfect in het plaatje. Ook lijkt het me fijn om wat mensen te ontmoeten, want ik woon pas sinds maart in Friesland. Daarom ben ik nog enigszins zoekende. Ik ben net begonnen aan een serie interviews voor de Friese Milieufederatie. Hoewel ik geen carrière heb gemaakt in mijn leven, ben ik al wel een tijdje actief als tekstschrijver. De afgelopen jaren heb ik voor twee tijdschriften en een duurzame uitgeverij gewerkt, ik heb een reeks portretten van kunstenaars gemaakt en de persberichten voor een museum geschreven. Soms schrijf ik verhalen. En ik maak deel uit van een groep bloggers: AutismeDigitaal.nl

Als er onder jullie mensen zijn die wat hulp kunnen gebruiken bij het schrijven, dan wil ik graag helpen. Mijn advertentie staat al online. In een andere advertentie bied ik natuurwandelingen aan.  Verder ga ik als redactielid helpen met het krantje van Lets. Bij mijn eerste Letscafé, in augustus, heb ik al een paar mensen ontmoet. Er werd geopperd dat de afstand van Leeuwarden naar mijn dorp mogelijk een probleem is. (Zowel met de auto als met de trein ben je een klein uurtje onderweg.) Zelf vind ik het niet zo’n bezwaar om naar Leeuwarden te komen, maar als iets wat langer duurt, zou ik in overleg graag mijn hond meenemen, zodat zij geen hele dag alleen thuis hoeft te zijn. Verder ben ik me aan het bezinnen op mogelijkheden om in de gemeente Súdwest-Fryslân een nieuwe Letsgroep te starten. Ken je iemand uit bijvoorbeeld Sneek of Bolsward die misschien geïnteresseerd is, dan hoor ik het graag."
 
Oant sjen!
Arda