maandag, 12 oktober 2020 10:36

Een nieuw Letslid: George

Geschreven door
Nieuw bij Lets Nieuw bij Lets

Wanneer we een nieuw Letslid krijgen, dan stelt diegene zich vaak voor in een mail aan de leden. Zijn introductiemail was een fijne, daarom in z'n geheel op de blog. Begin maar George!
"Om mij aan je voor te stellen: ik heet George van der Meulen. Bij het ouder worden lijkt mijn leven steeds overzichtelijker en

eenvoudiger te worden. En makkelijker, in een aantal opzichten. Maar ik begin gek genoeg steeds moeilijker te doen over mijn leeftijd. Die is al weer 61. Waarom ik denk dat dat getal toch  niet klopt wil ik je nog wel eens uitleggen. Ik ben een Leeuwarder en ik heb hier ook altijd gewoond. Geboren en getogen. Maar ik ben ook weer niet zo’n authentieke platte. Luwaddes spreek ik alleen als ik per ongeluk eentje op heb. Of in een melige bui ben.
 
LETS zie ik in de eerste plaats als een manier om met jou kennis te maken. Hoewel ik geen probleem heb met een groep, zegt dat mij eigenlijk niet zoveel. Een individu zegt mij zoveel meer. Een van de dingen die ik leuk zou vinden: wat dacht je ervan met mijn auto ergens heen te rijden en een mooie wandeling te maken, ergens in Friesland. Ik ken er wel enkele. En ondertussen praten, kennismaken en er achterkomen wat wij qua Lets voor elkaar kunnen betekenen. Lijkt mij in eerste instantie een aardige formule. En gelijk een Lets-aanbod.
 
Misschien is de wandeling zelf genoeg. Maar misschien wil je het wel eens met iemand hebben over de zin van het leven, niet-toevalligheid of de betekenis van het getal 61? Filosoferen mag ik dus graag. Dat kan met mij persoonlijk maar even goed zou ik graag een cursusje in deze richting willen opzetten. We zouden het dan bv. kunnen hebben over spiritualiteit, geloof en zingeving. Dat is natuurlijk een heel breed gebied. Ik kan je daar best iets over vertellen maar zoiets komt het beste tot zijn recht als je hier open voor staat. Overigens, ik behoor niet tot een bepaalde denominatie. Wat dat aangaat ben ik een ‘vrijdenker’. Ik ga je niet bekeren, wees niet bang. 
 
En hoe zou je het vinden als ik je zou interviewen en een persoonlijk portret van je zou maken?  Schrijven is iets wat ik ook altijd heel graag doe. En hou je van muziek en wil je dat ik bijvoorbeeld een uurtje piano (populair, evergreens) voor je speel? Geen probleem. Wat muziek betreft zou ik ook dolgraag piano (keyboard) les willen geven aan kleine kinderen. Mijn sport is trouwens tennis. Dat doe ik graag en veel. Tegenwoordig heb ik er alle tijd voor. 
 
Overigens ben ik van huis uit (freelance) docent economie en doe af en toe een ‘klus’. Ik zit helaas een beetje in de knoop met dit buitengewoon interessante vak, omdat ik sinds april dit jaar heb ontdekt dat het vak, evenals de ‘echte’ economie, helemaal zou moeten worden verbouwd. Dat is een iets te lang verhaal om hier goed uit te leggen maar kernwoorden zijn: illusie van economische groei, noodzaak van ‘groen’, de dreiging van ecocide, planetaire randvoorwaarden, doorgeslagen consumentisme e.d. Zeker, LETS past goed in dit verhaal omdat een complementaire munt tegenwicht biedt tegen het verkalkte en ontspoorde systeem van centraal bankgeld. Wat de ecologische economie aangaat zou ik ook iets kunnen opzetten, maar dan niet zozeer in een leer-setting alswel meer een discussiegroep. Boeiend!
 
Wel, hier wil ik het maar voorlopig bij laten. Het lijkt mij erg interessant jou (jullie) te mogen ontmoeten en ik zie uit naar een nadere kennismaking."
 
Tot ziens, George van der Meulen

Meer in deze categorie: « Letscafé Geen Letscafé »