maandag, 06 januari 2020 10:03

LETS Leeuwarden bestond 25 jaar en vierde feest!

Geschreven door

De lokale ruilkring LETS-Leeuwarden bestond vorig jaar  25 jaar en dat werd gevierd op onze thuisbasis het buurthuis van de buurt-en speeltuinvereniging Gerard Dou in de Gerard Doustraat te Leeuwarden.  OP 15 december van het afgelopen jaar waren 30 leden, een aantal gasten en een

hond aanwezig om een en ander luister bij te zetten. Jantsje, onze secretaris was gastvrouw en introduceerde al snel oud- voorzitters Cootje Hoekstra en Thea Meijer, die allebei een leuke draai aan hun betoog gaven. Zo merkte Cootje op dat zij in haar periode als chairwoman van de club (ze zat in het bestuur van 2003 t/m 2010) verwacht had dat na de economische crisis van 2008 er wel meer leden bij Lets zouden komen. Maar dat gebeurde niet – ondanks duidelijk P.R.-pogingen, maar het was in die periode erna de tijd dat Marktplaats en e-mail populair werden, waardoor er opeens veel meer concurrentie was voor onze vereniging. Thea vond LETS mede zo waardevol omdat er veel vriendschappen ontstonden en zelfs relaties. Het ledental was in haar tijd (1997-2009) rond de 60 leden. Dat is momenteel niet veel minder. Leuk was ook dat er twee leden van LETS-Drachten te gast waren, die aan Jaap vertelden dat ze daar 100 leden hebben en dat ook bij hun de LETS-middagen wat moeizaam verlopen. Jaap concludeerde dus dat LETS-Leeuwarden het nog niet zo slecht doet.

Daarna was er koffie, thee, fris of wijn of bier en veel gebak. Jantsje had speciale LETS-25-jaartaartjes laten maken bij een bakker in Stiens en dat smaakte wel. De uitnodigingen voor het feest waren trouwens door haar dochter Annemarije gemaakt. Andere zoet hapjes waren kerstkransjes,  monchoutaart, scones en brownies. En verder hartige hapjes (kaasstengels, hartige taart en sandwiches met zelfbereide smeersels )  Ondertussen speelden Germ, de man van Jantsje op gitaar en Janke op dwarsfluit vrolijke jaren ‘60/’70-muziek en dat was inspirerend (mooie, vlotte muziek) en geschikt voor op de achtergrond.

Toen was het tijd voor de pubquiz. Jantsje had een flink aantal weetvraagjes bedacht en stelde die met behulp van een powerpointpresentatie aan de geformeerde 4 teams van ongeveer 5 deelnemers. Het team Thea en team Rian wonnen de gedeelde eerste prijs en ontvingen een fles drank. Team Jaap eindigde op de derde plaats en die groepsleden kregen een plak chocola. Op het einde van de middag bood het bestuur van de wijkvereniging nog een bos bloemen aan de jarige vereniging, waarvoor nogmaals hartelijk dank. Omstreeks 5 uur werden de overgebleven etenswaren verdeeld in bakjes waarvoor Jantsje had gezorgd en  de gedeelde algemene indruk was dat iedereen dik tevreden was. Dank voor de goede organisatie en de gezellige aankleding van de ruimte. Op naar het volgende lustrum!
Frank Roffel
Met dank aan: Jantsje, Jaap, Cootje en Thea

Vier dames aan tafeltje