zondag, 14 juli 2019 12:46

Gezocht: tuinman of -vrouw

Geschreven door
Snoeien van een klimop door een Letslid Snoeien van een klimop door een Letslid

Lets is op zoek naar een enthousiaste tuinman en/of -vrouw. Houd je van tuinieren en heb je groene vingers? We zouden het super vinden als je gaat meedoen aan onze ruilhandel. De eerste die officieel lid wordt, krijgt een lekker zelfgebakken taartje!* Jummie, heerlijk toch! De lokale ruilhandel is een sociaal en plaatselijk

ruilnetwerk van mensen die met gesloten beurs kennis, diensten en goederen uitwisselen. Je kunt het vergelijken met een vriendendienst of burenhulp, maar dan in een grotere gemeenschap en met meer variatie en mogelijkheden.

Heb je zin om meer tijd aan tuinieren te besteden en wil je je groene talenten vaker benutten, dan is LETS (Local Exchange Trading Systeem) vast iets voor jou! Voor je werkzaamheden ontvang je ruilpunten, meestal is dat 20 eenheden per uur. Deze ruilpunten kun je op jouw beurt weer besteden aan een klus of product wat jij nodig hebt. We maken hierbij gebruik van een eigen lokale ruilmiddel: 'De Tuin', genoemd naar een munt uit de 15e eeuw in Friesland. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan het ruilhandelen en je kunt natuurlijk behalve tuinieren ook ander diensten of goederen aanbieden.

....en houd je helemaal niet van gedoe met plantjes? Ook dan ben je van harte welkom!


* Met officieel lid bedoelen we dat je je hebt aangemeld en de contributie hebt voldaan.
Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.t.a.v. Lisa Jongma.
Info over de oude munt de Tuin, zie -halverwege de pagina- Geschiedenis Lets Leeuwarden.


We laten je alvast kennis maken met Jaap en Janke. Janke heeft Jaap geholpen met het opruimen van zijn tuin en och man, wat was dat nodig! Op de foto's zie je een deel van Jaap zijn achtertuin: het binnenplaatsje is leeggehaald, de basis is gelegd en de eerste plantjes staan erin.


Jaap's tuin nadat hij was opgeruimd....Poehh dat was een fikse klus.

Zijtuintje leeg gemaakt

Work in progress: de border is grotendeels aangelegd en de lavendel is geplant.

Zijtuintje met lavendel

Zo ziet de tuin er half augustus uit: de border is af, de vlinderstruik staat in bloei en er staat een vogelwaterbakje bij de muur.

Zijtuintje met lavendel augustus

Meer in deze categorie: « Letscafé Zomer Letscafé Hantum »