vrijdag, 22 maart 2019 09:12

De Keerkring Groningen

Geschreven door
De Keerkring - logo De Keerkring - logo

De LETS-groep De Keerkring in Groningen gaat stoppen. Wat een verdrietig nieuws. De Keerkring was mijn lichtende voorbeeld: mooie website, leuke activiteiten en bloeiende handel. En dan toch.

Het vinden van leden die willen meehelpen om de organisatie draaiende te houden is soms een flinke klus. Niet alleen in de verschillende Lets ruilkringen, maar ook in

andersoortige organisaties of verenigingen. Druk, druk, druk...

 

 

Het bestuur van de Keerkring schrijft: "Het is ons in de afgelopen weken helaas niet gelukt een volwaardig nieuw bestuur te vormen. We vinden het dan ook niet verantwoord zo door te blijven gaan en hebben dus besloten de stichting te ontbinden en op te heffen. Het is niet anders."

Er is wel een regeling gevonden om toch te kunnen blijven ruilhandelen. "Gelukkig zijn er meer plaatsen om te ruilen: wij hebben in de omgeving van Groningen twee ruilkringen gevonden die bereid zijn ex-Keerkringers op te nemen met behoud van een deel van hun tegoeden. Dit zijn Lets Drachten en de Ruilkring Hogeland. Wanneer meerdere mensen van de Keerkring zich daar melden, kunnen ze dus gewoon weer met elkaar ruilen. Beide kringen hebben een aanbod dat zeer vergelijkbaar is en regelmatige ontmoetingen net als wij."

Bij Lets Leeuwarden heb ik regelmatig gezien dat wanneer de nood aan de man komt, er toch altijd weer iemand opstaat om de vrij gekomen functie te vervullen. Helaas is dit bij De Keerkring Groningen niet het geval geweest. Toch...ik heb een piepklein beetje hoop dat dit mechanisme alsnog op zal gaan voor De Keerkring in het hoge Noorden.