woensdag, 10 oktober 2018 09:59

Hé, we hebben nog steeds een blog!

Geschreven door

Zaterdag 13 oktober is het twee jaar geleden dat de blog aan de website is toegevoegd. Daar wilden we wat extra aandacht aan geven. De weblog is bedoeld om de naamsbekendheid van Lets te vergroten en nieuwe leden te werven. Met een blog wordt de website levendiger en nodigt bezoekers uit vaker terug te komen. Bovendien

zet een zoekmachine een site met een blog hoger op de zoeklijst en is daardoor sneller te vinden. Een bijkomend voordeel voor de leden, is dat de site van Lets meer van ons allemaal wordt want iedereen kan zijn eigen inbreng laten publiceren.

Het gaat boven verwachting goed vinden we. Er verschijnt elke week een nieuw stukje en ze worden ook regelmatig gelezen. Er zijn meer mensen die de blogitems bekijken dan we leden hebben. Dat betekent dat er veel lezers van buiten Lets een kijkje nemen en dat is positief nieuws. Elke keer wanneer iemand klikt op de titel of de 'lees meer...', gaat de teller van de blog omhoog. Zo kunnen we goed zien hoe vaak de items zijn geopend en dat is gemiddeld rond de 300 keer. Een blog met een verwijzing naar een bekende organisatie trekt meer aandacht. De blog van Tessa over Nudge.nl is bijvoorbeeld over de 2.800 keer bekeken. Maar ook de gedichten van Frank 'Lets is hip' (730x) en Dirkje's 'Dwarrelen' (7.50x) en de Do It Yourself's (880x) doen het goed.

Na verloop van tijd hebben we de blog van categorieën voorzien. Dat maakt het gemakkelijker om de onderwerpen te vinden die je interesse hebben. De categorie 'Ervaringen' is mijn favoriet. Hierin vertellen de leden over hun ondervindingen met Lets en voor aspirantleden is het informatief om te lezen. In het Letsboekje van november hebben we een top 5 van leuke blogs verzameld. Bovenaan staan de 'Doorlopers' met de Rode Zon, Berdine en Chris, Emilie's boekpresentatie en de gedichten van Frank en Dirkje. Voor alle andere leden die een bijdrage hebben geleverd; tige dank voor jullie inbreng!

Heb je ook zin om eens een stukje te schrijven, mooie foto's, een goed recept of een activiteit die Lets gerelateerd is, stuur ze op. We zorgen ervoor dat het geplaatst wordt. Net als bij de foto's op de fotopagina, wordt er ook voor de blog toestemming gevraagd voor het plaatsen van foto's en het noemen van namen.

De blogs met de hoogste lezersaantallen;

Meer in deze categorie: « Letscafé Letscafé »