maandag, 18 september 2017 09:00

Keramiektuin Aldemiede

Geschreven door
Kermiektuin Suwâld Kermiektuin Suwâld

D'r wordt wat afgesocialiseerd binnen Lets. Nieuwe vriendschappen ontstaan, luisterende oren geboden, eetclubjes gehouden en nieuwe gerechten geprobeerd. Onlangs ben ik op een zonnige zondag een stukje wezen fietsen met een medeLetser. We fietsten vanuit Leeuwarden naar het zuiden en zagen aan de Rustenburgerweg een bordje staan; 'Keramiektuin' 1 kilometer. Oké fietsen gekeerd en

richting Suwâld. Een heerlijk rustig weggetje, koeien in de wei, frisse wind en de geur van kuil. Verbaast me elke keer dat het het argrarische gebied onvervalst en in volle glorie aanwezig is zo net buiten de stad.

De Keramiektuin wordt aangekondigd door een vijftal in de berm op hoge staken gestoken wielframes. In een ruime en open tuin staan verschillende keramiek objecten van Matzen Osinga en Jan Koopmans; dikke dames, zwemsters en verschillende dieren. Her en der zitjes om even een theetje-koffie met zelfgemaakte taart te gebruiken, in ons geval een pot rooibosthee, wafels met ijs en aardbeien. In de expositiekas staan objecten en servies voor de verkoop en aan een ingepakte tas met spullen te zien, wordt daar ook gretig gebruik van gemaakt.

Heel te tevreden met een pot jam rijker, een gevulde buik en genietende oogjes, werd de thuisreis aanvaard. Prachtige middag en een bezoekje aan de Keramiektuin is zeker voor herhaling vatbaar.