vrijdag, 21 augustus 2020 10:54

Wie gaat er mee naar de zee?

Geschreven door
Uitgesleten zeewering bij Peasens-Moddergat Uitgesleten zeewering bij Peasens-Moddergat

Wel...wij gingen en het was heerlijk. Want behalve ruilhandelen, worden er door Letsleden ook regelmatig gezellige uitjes georganiseerd. Vooral erg warme dagen blijken de voorkeur te hebben;-) Afgelopen voorjaar met Yellow Rose op een hete middag naar Peasens-Moddergat gereden en vorige week

dinsdagavond met temperaturen van boven de 30 graden waren Tessa en Frank te vinden op de zeedijk bij Harlingen.

Op Hemelvaartsdag -een heuse rokjesdag- zijn Yellow Rose en ik naar de zeedijk ten noorden van Dokkum gereden. Zij autorijden en ik met mondkapje en plastic handschoentjes in de 'kattebak' vanwege coronatijd. Peasens-Moddergat, vertrouwd terrein voor mij want ik ben er op steenworp afstand groot gebracht. Heb vele tochtjes met mijn buurvriendinnetje Alie naar de zee gemaakt, de zeedijk opfietsen en naar beneden rauzen, gevaarlijk de weg kwijtgeraakt op het drijfzand en zwemmen op Lauwersoog.

Maar op deze middag -ca. 50 jaar later- met Yellow-Rose bij het herdenkingsmonument de dijk opgeklommen en ouderwets ver over het water kunnen kijken. Er was een mooi heldere lucht, want veel vliegtuigverkeer was er toen niet. En opvallend veel volk achter de zeedijk, zo had ik het niet eerder gezien. Een fijne middag, lekker wandelen, liggend luilakken, zeekraal proeven, schelpjes zoeken en een ijsje gescoord. Heerlijk. En natuurlijk op de terugreis al kletsend een afslag gemist en met een ruime omweg weer in Leeuwarden beland. Een stukje bruiner, 's avonds rozig  van de frisse lucht naar bed en heerlijk geslapen.

In de komende blog vind je een verslagje van Frank en Tessa's uitje naar Harlingen.

Bijschrift vind je wanneer je met de cursor boven de foto gaat hangen.