zondag, 28 juni 2020 11:25

Toffe potluck bij Sjoukje

Geschreven door

Sjoukje en ondergetekende kregen het idee om de fraaie locatie van de woning plus tuin en gazon en water plus bootjes nabij weer te benutten voor een potluck. Het was ook bedoeld om te vieren dat de ergste coronamaatregelen weer voorbij zijn en er waren 7 leden aanwezig. Het eerste wat we verorberden was het browniegebak

van Elrike in twee soorten. Janke had chocolade en meloen meegenomen en dat ging er ook goed in. We waren toe aan wat meer substantieels en dat werd de soep van Hanneke. Een subtiel geheel, met stokbrood verorberd. Jaap was als volgende aan de beurt en hij had zich weer op de pizza gestort. In de oven van Sjoukje werden de 7 stukken goed warm gemaakt en voila iedereen had trek en een smakelijk gevoel na het zich bedienen van het lekkers. Daarna was het de beurt van de medeorganisator, dhr. roffel, die voor bami en vegetarisch en vleesgehakt zorgde. De kg bami vloog er uit en was binnen mum van tijd op. Sjoukje vroeg plenair zich af of er nog patat gebakken moest worden, maar men was verzadigd en men besloot te gaan opruimen, afwassen of te vertrekken. Janke, Frank, Sjoukje hielden zich nog bezig met het verplaatsen van meubelen en Hanneke maakt de borden, pannen en het bestek klaar voor de afwasmachine.
 
Ik was vooral beschaftigt met dem Essen, maar moet ook nog melden dat we onder een fraaie boom zaten-pal achter het huis van onze gastvrouw gelegen en daarlangs liepen allerlei wandelaars en mensen die wilden zwemmen. En er waren ook vele bootjes waarneembaar die middag. Er zijn nu al plannen om het in augustus te herhalen en ik zou zeggen: take a change!!
 
Frank Roffel

Potluckboom picknicmand

Foto eigen beheer - Picknicmand Open Clipart