vrijdag, 22 mei 2020 11:14

Ruilen in tijden van corona

Geschreven door
Marjolein Burbank - Coronakunst: 'Just a touch' Marjolein Burbank - Coronakunst: 'Just a touch'

Ruilen in tijden van corona, hoe doe je dat en kan dat eigenlijk wel? Het Letscafé is tot nader order afgelast en niet iedereen handelt even gemakkelijk, maar toch gaan veel contacten en afspraken gewoon door. Op anderhalve meter afstand en met wat extra voorzorgsmaatregelen gaat het prima. Een aantal

leden vertellen over hun recente ruil- en handelsafspraken.

Yellow Rose
Half april kwam Jaap mijn dorp binnengewandeld en na een enthousiaste begroeting heb ik hem een kopje thee aangeboden. Van het een kwam het ander en een afspraak voor een klus buiten was snel gemaakt. Namelijk het schoonspuiten van de gevel en impregneervloeistof ingerollen. Ik heb de hogedrukspuit uit de berging gezocht, Jaap heeft het schoonspuiten voor zijn rekening genomen en samen hebben we naderhand de pui geïmpregneerd. Vervolgens heeft Jaap het houtwerk en de ramen schoongemaakt. Ondertussen samen lekker gegeten, bijgepraat en na de klus was het borreltijd. Afgelopen week heb ik Jaap geholpen bij het onderhoud van zijn tuin: boom snoeien en bloemenzaad inzaaien, en ja hoor Jaap, d'r passen echt nog wat vaste plantjes tussen, ik breng ze binnenkort!

Marian
Nu we niet bij elkaar kunnen komen vanwege de maatregelen, is het zoeken naar alternatieven. Zoals zo velen nu, hebben Letsleden elkaar ook gevonden in het video-bellen. Ondanks dat de meesten van ons daar nog niet zo bekend mee waren en het best wel even een uitdaging was om iedereen digitaal 'aan de praat' te krijgen, is het gelukt. In de voorbereiding naar een Ronde Tafel Ontmoeting (maandelijks overleg), heb ik dees en gene helpdesk gespeeld, test gesprekken gedaan, op het moment supreme nog 'trouble shooter' geweest en uiteindelijk zijn we geslaagd! Chapeau voor ons en onze wil en doorzettingsvermogen:) Afgelopen zondag was deel 2 van dit avontuur en verliep het al aanzienlijk gemakkelijker.

Dirkje
Het schrijven van blogs voor op de site van Lets gaat ook nu door, al is dat soms een uitdaging met een piepklein ondernemend meisje en een niet-schoolgaande jongen; computer bezet! Onlangs heb ik via de mail een oproep gedaan voor een leuke nieuwe free little library. Ons hoekhuis leent zich er goed voor en in onze wijk is nog geen klein vrij biebje. Zeker in deze tijd een uitkomst! Hiervoor hebben we een geschikt kastje nodig met bv een doorzichtig kleurtje. Ach sorry een doorzichtig deurtje. Deze vraag is ook nu nog actueel: wie o wie heeft een kastje hiervoor?

Deel twee over ruilen op afstand vind je op: 'Ruilen in tijden van corona'.

Yellow Rose in Jaaps tuin

Yellow Rose aan het werk in Jaap zijn tuin, ze probeert hier een boom om te duwen vermoed ik.

 

Op de site van Marjolein Burbank of #marjoleinburbank vind je meer (corona)kunst van haar hand.