zaterdag, 28 maart 2020 10:24

Corona-time: hoe houd je het leuk?

Geschreven door
Een hart onder de riem Een hart onder de riem

Nou ja: hoe houd je het leuk? Misschien niet helemaal de juist omschrijving. Wat ik bedoel is; hoe houd je het min of meer aangenaam voor jezelf in deze corona-tijd? Wat doe je voor jezelf en anderen om positief te blijven en jezelf af te leiden? De bloemist in Cammingaburen vertelde dat mensen

hun best doen om het thuis gezellig te maken en daarbij de kleine middenstander niet vergeten. Een bosje bloemen was snel gekocht, waarmee ik haar en ook mezelf een hart onder de riem stak. Ben eens onder de Letsleden rond gaan vragen wat zij nu anders of extra doen om de fleur erin te houden. Wie weet inspireren de antwoorden ook jou;)

Rian: "Ik brand een kaarsje voor degenen die het nu extra moeilijk hebben. Bellen en appen met mensen die ik anders minder spreek gaat nu meer vanzelfsprekend. Een afleidingsmanouvre is het afhandelen van klussen in huis die al lang op het lijstje stonden."

Dirkje: "Ik zit nu veel vaker dan anders in de tuin om toch buiten te zijn. De kinderen doen daar spelletjes en krijten, vooral kleine Silke vindt dat erg vermakelijk. Samen met Kay bedenk ik nieuwe spelletjes en op een paar 4kantemeter kun je dus best veel doen. Heb ontdekt dat ik het leuk vind om 'schoolopdrachten' te verzinnen en we ontdekten de tekenfilmserie Hilda die ik ook ontzettend leuk vind. Voelt dan echt als een momentje samen."

Yellow Rose: "Ik ben veel buiten in de tuin, onderhoud en lekker zitten met een boek. Ben ook een trui aan het breien met een heel ingewikkeld patroon, wordt wel mooi."

Esther; "Er verandert eigenlijk niet zoveel, ben gewend aan op mezelf zijn en mezelf vermaken. Ga lekker buiten zitten en geniet van de zon. Zet foto's van mijn interieur op instagram, luister graag naar radio 1 en 2 en moet mijn huis nu zelf schoonmaken want ik heb tijdelijk geen thuishulp. Verder ga ik lekkere dingen eten, ijs en salade de nicoise want dat geeft me een vakantiegevoel. Zorg voor bloemen in huis en houd contact met mensen via telefoon, mail of app." 

Rode Zon; "Ben mijn huis aan het soppen, vensterbanken en laadjes schoonmaken. Heb bijna hele dagen pyama-dag en sta heerlijk in de zen-modus. Soms een beetje teveel;) Kan uren naar buiten kijken naar de hommels, vogeltjes en bloemen; de muurbloempjes zijn al prachtig aan het bloeien."

Frank; "Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de Volkskrant over eenzaamheid en, waarschijnlijk wordt het volgende week gepubliceerd. Heb een grote pan hutspot met lekkere saus gemaakt en meegegeven aan drie gegadigden." Binnenkort volgt er een blog van Frank over zijn bezigheden in corona-tijd.

Corona Tuin YR   Corona Esther 1   

Corona Trui YR   Coron Art inhoud

Corona Groene Ster   Corona muurbl hommel RZ

Corona Esther 2   Corona afvalhoutje


- Een opsteker uit de Volkskrant; de kans dat je corona hebt als je loopt te snotteren is klein, omdat het ook griep- en verkoudheidsseizoen is. Bij steekproeven in ziekenhuizen en bij huisartsen bleek dat 90 tot 98 procent van mensen met griepachtige klachten géén covid-19 had.
- Ben je geneigd om (te) perfect door deze periode heen te willen reizen, lees dan eens het artikel van Roos Vonk uit de Psychologie.
- Cijvers en nog meer cijvers over corona, maar ook over de gewone griep-verkeer-malaria-roken-alcohol-kanker en nog veel meer, vind je op world0meter.