maandag, 27 mei 2019 10:44

Contact met ex-Letsleden

Geschreven door
Tuinhulp aan één van de leden Tuinhulp aan één van de leden

Zoals begin mei toegezegd, een vervolg op onderhouden van contact en ruilen met ex-Letsleden. Bijvoorbeeld Langoor, ruim een decennium lid geweest en een deskundige op het gebied van vastgelopen computers. Ooit gepoogd om Lets de digitale wereld in te loodsen met een LETS-wiki; een Wikipedia voor alleen Lets L’w én door alle leden

te bewerken. Is een stille dood gestorven, te vooruitstrevend voor 2006. Ook nu zoemt ex-Langoor nog zo nu en dan aan de rand van de vereniging. Van tijd tot tijd weet een groepslid hem te vinden voor een computerklus of werk in de tuin en een lekkere ruiltaart is immers zo gebakken! Een aantal jaar terug heeft hij heel wat noeste uurtjes geholpen om onze website weer vlot te trekken. Hand- en spandiensten verleend met o.a. instrueren hoe je een css-bestand kunt aanpassen om zo een mooie nieuwe en frisse webopmaak te maken en de back-end van de site te leren bedienen. Zo heel gemakkelijk om hem ook anno nu, Lets-tuinen en euro-kostenloos hulp te kunnen vragen.

Van een geheel andere orde; filosoferen met Jürgens over de begintijd van Lets en de waardering van een ruil. Toen Jürgens lid werd van Lets ontving hij als welkomstgeschenk een gelukspotje. De meeste mensen reageren dan met "Ja leuk" of "Gôh wat mooi". Jügens doet dat anders, hij zegt: "Het gelukspotje is fantastisch, het geeft het economisch principe weer, zowel de immateriële als ook materiële waarden. Ik geef het vaak door en zeg dan, neem er iets uit en stop er iets in. Als de hebzuchtigen overheersen, ontnemen dezen steeds meer waarden en stoppen ze er steeds mindere kwaliteiten terug in, zodat aan het einde niemand er meer iets uit wil of kan nemen en ook dus niets meer bij komt. Dit illustreert goed hoe onze samenleving aan het vastlopen is. In dit gelukspotje groeit de immateriële en materiële waarde."
Zo heel leuk, je fixt een gelukspotje en er wordt een geheel eigen draai aan gegeven. Over toegevoegde waarde gesproken!!

Zoals al aangegeven is een van de doelen: "Het versterken van de sociale structuur ...Dit lukt zelfs zo goed dat ook enkele voormalige leden de vereniging blijven ondersteunen.

Meer weten?
Jürgens vind je op de blog: 'Uit de oude doos' en van Langoor's hand is: 'Webstekken'.
Wil je het eerste deel ook lezen, kijk dan op Ruilen met ex-Letsleden