zondag, 05 mei 2019 12:31

Ruilen met ex-Letsleden

Geschreven door
Raoul met zonnepit-opslagpotje Raoul met zonnepit-opslagpotje

Help, een van mijn vaste Letsruilmaatjes is gestopt, wat nu? Wel dan ruilen we toch gewoon door! Met een aantal ex-Letsleden zijn het contact en het uitwisselen naderhand gewoon gebleven. Neem bijvoorbeeld Raoul de beheerder van de Stadstuin Techum; prima tuinierder en zo heel praktisch om in je Letsverzameling

 

te hebben. Op een gegeven moment zag hij mijn arsenaal lege glazen potjes en zijn mond viel open. Dat begrijp ik want ik had al een poos geen jam en chutney gemaakt en het waren er nogal veel. De ruil was snel beklonken; Raoul snoeide mijn forsythia en kreeg zonnepitpotjes retour. Inmiddels staat er altijd een aantal potjes te wachten op een mooie ruil.

Dan is er Liesbeth, ze is lange tijd Letslid geweest en heeft verschillende fucties vervuld: bestuur, pr-commissie, ontwerper van het vorige Letslogo en samensteller van het 'kLetsboekje'. Nu al jaren geen lid meer is het contact er nog steeds. Op persoonlijk vlak, maar ook met de vereniging Lets. Als er echt ingewikkelde klussen zijn met betrekking tot de website, blog of het betalingsysteem dan wordt Liesbeth's hulp ingewonnen. Meestal in euro's afgerekend, maar soms ook met een ruil uit mijn aanbod of zoals ze het zelf omschrijft als vrijwilligersdienst. Zo heel fijn om te overleggen met iemand die Lets van haver tot gort ken en met je mee wil denken.

Hiermee heeft Lets één van haar doelen zowaar dubbel bereikt:
Het versterken van de sociale structuur doordat de economische activiteiten direct tussen belanghebbenden plaatsvinden, hetgeen tot nieuwe sociale contacten leidt en bestaande contacten versterkt. 

Meer weten?
Raoul vind je in de 'Stadstuin Techum' en Liesbeth's logo- en webdesignbedrijf vind je op 'Skelp'
Binnenkort volgt deel twee over het hebben van contact met ex-leden.

Eerder logo van Lets Leeuwarden, ontworpen door Liesbeth in 2009