maandag, 30 juli 2018 19:10

Zonovergoten Letscafé in Menaldum

Geschreven door

Meestal moet Lisa de gang naar Leeuwarden maken om daar voor Lets-activiteiten te zijn. Deze keer nodigde ze vrouwmoedig de Letsers uit om bij haar te gast te zijn in haar trotse onderkomen, gelegen aan de uitgaansweg van het schilderachtige plaatsje Menaldum, of op z’n Fries Menaam. Jaap, Hanneke en ondergetekende besloten op de fiets naar dit oord, waar ook onze

voorzitster woont, te peddelen per fiets en ik kan de lezer verzekeren het was een mooi en romantisch gebeuren. Duidelijk was dat ook hier de komst van de rondweg om en naar Leeuwarden grote invloed heeft gehad op de ordening van het landschap om de wegen en viaducten heen. Maar het weer was fraai, er waren geen lekke banden te betreuren en de tocht was niet te lang en windvrij.

Toen we arriveerden werden we enthousiast door twee honden begroet en in een kringetje achter het huis zaten al een aantal onder aanvoering van Lisa, die plaatsnam op een hoge schommelstoel en een uitstekende gastvrouw bleek te zijn. Zij had allerlei drankjes en hapjes in de aanbieding en er was ook handel, waarmee overigens niet veel mee gebeurde. De mooie en zeer gezonde hond van Lisa liep nog een keer weg, hond Amy kwam nog met zijn poot onder de stoel van Lisa, hetgeen menigeen schrik aanjoeg, maar de stemming zat er goed in. Zelfs Annie 1 was aanwezig, begeleid en per auto meegenomen door haar broer Arnold.

Jaap en Frank brachten op een gegeven moment nog een fraai bos bloemen en twee beschreven kaarten naar de zieke Greta, die vlakbij woonde en bezoek had van haar oudere dochter, die samen met haar zoontje op bezoek was. Greta was zeer erkentelijk voor de bloemen en goede wensen en hoopte tijdens haar ziekteproces op veel aandacht van o.a. de letsleden te mogen rekenen. Rond half vijf stapten de meesten op om de terugtocht aan te vatten. Wij namen gedeeltelijk een andere route en ook die was prettig. Het was een mooie, gemoedelijke middag in het pittoreske Menaam geweest.


Frank Roffel