zondag, 08 april 2018 08:55

Jan herstelt tuinset

Geschreven door

In het najaar was ik aan het snoeien in de tuin van Cootje. Ik zag dat haar tuinset, twee stoelen en een tafeltje, in slechte staat was. We hadden het er over dat Cootje deze al lang heeft. Ik zei haar het niet weg te gooien omdat ik het graag wilde opknappen.
In februari mailde Cootje mij met de vraag of ik de stoelen en tafel nog steeds wilde

opknappen. En dat leek me leuk.
De zoon van Cootje bracht de spullen bij mij en ik kon aan de slag. Eerst de maten opgenomen van het hout. Daarna het verrotte hout eraf getrokken, een manier gevonden om de oude klinknagels eraf te krijgen en de metalen frames schoongemaakt en geschuurd.

Toen op zoek naar de juiste maten voor het hout. Overleg met Cootje over de soort hout, op zoek naar nieuwe klinknagels, uiteindelijk bij Auke Rauwerda een goede vervanging gevonden in een bepaalde bout en moer (als zelfs Auke Rauwerda iets niet heeft, is het echt niet meer te krijgen).
Daarna het hout gekocht, uitgemeten, gezaagd, geschuurd en frames en hout in de grondverf gezet. Toen dat droog was, frames en hout aan elkaar geschroefd en twee keer gelakt. Een afspraak met Cootje om de tuinset weer terug te brengen en gelijk wat werk te doen in de tuin.

Cootje was blij met mijn werk en hopelijk binnenkort een mooie, warme dag, zodat ze op haar gerenoveerde tuinset een kopje thee kan drinken.
Jan

 

Heb je nog gebrek aan tuinset-herstel-inspiratie, kijk dan eens op Infonu.nl  en voor zo'n onmogelijk vindbare bout of moer ben je aan het goede adres bij Auke Rauwerda.


Een stukje Leeuwarder Auke-Rauwerda-geschiedenis vastgelegd in beeld;

Meer in deze categorie: « Doorloper Limkje Blij met ruil »