zondag, 18 februari 2018 12:37

Doorloper Limkje

Geschreven door
Limkje bij de PR-kraam Snakkerburen Limkje bij de PR-kraam Snakkerburen

Wat doe je in je dagelijks leven?
De laatste periode voor mijn pensionering heb ik bij de Internationale Schakelklas van s.g. Piter Jelles gewerkt, de school waar asielzoekers de Nederlandse taal leren voordat ze doorstromen naar het regulier onderwijs. Inmiddels ben ik betrokken bij Ouderensocieteit de Remise, de politieke partij waar ik lid van

ben en natuurlijk LetsLeeuwarden.

Waarom ben je lid van Lets?
Ik voel me aangetrokken tot organisaties met maatschappelijke raakvlakken. Bij Lets zijn dat de belangstelling voor het milieu, de gelijkwaardigheid van mensen en diensten, het kritisch zijn t.o.v. het materialisme in de samenleving en de sociale contacten die vooral in het cafe gelegd worden.

Wat bied je aan en wat vraag je?
Ik heb inmiddels heel wat Letsers blij gemaakt met de royale stekken en bloemstukjes uit eigen tuin. En verder bied ik sessies klassieke massage aan van anderhalf uur voor 25 tuinen. Wat een verschil in sfeer en kwaliteit met die van professionele masseurs als je dit kunt doen zonder op de tijd te letten.
Omdat ik de jongste niet meer ben en mijn man is overleden zijn het vaak huishoudelijke klusjes waarvoor ik de hulp van Letsers vraag: het witten van mijn kamers, de keuken uitsoppen, schilderwerk. Dankzij de hulp van de Letsvrienden gaat het misschien lukken om in dit heerlijke, maar bewerkelijke huis te blijven wonen!

Wat is je leukste ervaring?
Mijn leukste ervaring met Lets vond ik op de zgn. weggeeftafel in het Letscafé: een 6-delige set met C.D.’s van de beroemde zanger Pavarotti. Ik ben dol op opera maar de stem van Pavarotti stond me niet aan meende ik. Maar toen ik de set op de weggeeftafel zag liggen besloot ik Pavarotti toch een kans te geven en wat bleek....ik was verkocht toen ik hem hoorde! Wat een heerlijke stem!

Wat heb je geleerd bij Lets?
Ik heb geleerd om te handelen, tuinen bieden als ik wat wil kopen en tuinen vragen als ik wat wil verkopen. Niet gemakkelijk, maar leuk om te doen.

Kom je regelmatig in het Letscafé bij Gerard Dou?
Ik kom regelmatig in het Letscafé om te handelen en voor een praatje, een workshop of een gezamenlijke maaltijd. Het persoonlijk contact is voor mij een belangrijk onderdeel van Lets.

Help je mee met klussen voor de organisatie?
Als je daarmee bedoelt het promoten van Lets op markten enz.: ja, ik presenteer Lets graag op bijv. het Oogstfeest van de Doarpstun in Snakkerburen of het Bevrijdingsfestival.

Wat wens je Lets toe?
Het gaat goed (zelfs wereldwijd) met Lets en organisaties met soortgelijke doelstellingen. Nut en noodzaak worden door steeds meer mensen onderkend. Ik hoop dat steeds meer mensen zich gaan inzetten voor de doelstellingen van Lets.

 

Wil je weten wat Limkje's Pavarotti favorieten zijn? Beluister dan eens;
Celeste Aida uit de opera Aida
Com e gentil uit Don Pasquale,
Bella figlia dell amore uit Rigoletto