donderdag, 07 december 2017 20:33

Doorloper met Chris

Geschreven door
Behangklus bij Gerard Behangklus bij Gerard

Wat doe je in je dagelijkse leven.
Ben gepensioneerd dus is het heel divers. Vaste prik is dat ik donderdags van alles op de Permacultuurtuin Oerfloed doe. Op maandag lees ik altijd via Humanitas voor voor een kind van acht jaar. Regelmatig leeg ik samen met iemand anders op Oerfloed de afvalgroenteton van Ecoplaza. Verder  heb ik zo mijn vaste huishoudelijke taken zoals

afwassen en stofzuigen. En voor de rest is het al wat op mijn weg komt. Netflix kijken, Letsopdrachten uitvoeren. Extra taken voor Oerfloed etc.

Waarom ben je lid-wat trekt je aan in Lets?
Ik wist al langer dan een jaar van Lets via een kraampje op een Leeuwarder markt. Ik had zo mijn twijfels of ik dit wel zou willen. Op een gegeven moment hakte ik de knoop door en werd lid. Leuk is dat het zo verschillende dingen kunnen zijn die van je gevraagd worden. Behangen, helpen in de tuin, masseren en klusjes als een luik repareren. De verscheidenheid in sociaal contact daarbij is ook leuk. Tja en het is echt super wanneer iemand mij thuis kan helpen waarvoor ik anders de loodgieter daarvoor had moeten bellen. Ik hou mij niet zo bezig met doelstellingen of idealen.

Hoe gaat het met je handel?
Wanneer mijn voeten koud aanvoelen en blijven, vraag ik een voetmassage; zeer aangenaam om te ervaren en de voeten blijven dan weer maanden warm. Zelf geef ik schouder- en nekmassage, maar de vraag daarnaar is uiterst gering; zou wel wat meer mogen. Behalve wat ik al vermeld heb, heb ik ook wel voor anderen geschilderd.

pr-kraam Lets Leeuwarden

Wat was je leukste handel of ervaring?
Ja dat is toch dat iemand mij hielp met het vervangen van een aftapkraantje en het bevestigen van een wastafelkraan; voor beiden had je echt vakkennis nodig. Maar ook dat iemand mij op de markt aanschoot met mij te danken voor een massage die ik 3 maanden eerder aan haar gaf tijdens een kraammarkt en waar ze zo wonderlijk bijzonder veel aan gehad had; ik was wel een beetje perplex.

Wat heb je geleerd binnen Lets?
Dat je soms meer kan dan je van jezelf had verwacht.

Kom je regelmatig op het Letscafé? 
In het begin wel maar de laatste tijd niet; vaak is het dan eindelijk eens mooi weer als er Letscafé is, vandaar.

Help je mee aan klussen voor de organisatie?
Bedoel je bijvoorbeeld theeschenken voor het Letscafé? Nee, dat doe ik niet. Ook niet bestuurlijke of administratieve zaken. Wel beman ik soms de pr-kraam van Lets, zoals je ziet op de foto.

Wat zou je willen veranderen en hoe?
Ik zou willen dat ik wat vaker iemand met schouder rug of nekklachten zou kunnen helpen als diegene dat echt wil; ik beschik namelijk over energieën in mijn handen die je echt niet op de massageschool kunt leren. Maar ik blijf erbij; alleen indien de te behandelen persoon daar echt verlegen om zit. En dan hoef je niet per se lid te zijn van Lets.

Is Lets griezelig?
Nee als iemand je opbelt om iets te doen kan je zelf nog beslissen of je dat wel of niet doet. Lijkt het je moeilijk, dan zeg je gewoon dat je het wel wil proberen maar dat je niet zeker weet of het je lukt; als ze dat goed vinden dan kan je van start

Ben je bang dat je niet weet wat je voor Lets kan doen?
Nou schoonmaken, helpen opruimen of boodschappen doen kan vast haast wel iedereen.