vrijdag, 03 december 2021 19:36

DIY: de zondebok & blaadjevolsnavels

Geschreven door
De Zondebok uit de ASN reclame De Zondebok uit de ASN reclame

't Is alweer een poosje geleden een DIY op de Letsblog, maar onlangs kwam Letslid Jantsje met de tip voor de 'Zondebok' van de ASN-bank. De Zondebok is tot leven gewekt om mensen op te roepen om -zonder elkaar de maat te nemen- een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. In deze moderne fabel staat de Zondebok namelijk

terecht voor het eten van een bloempje en wordt daarom beschuldigd van het verstoren van de biodiversiteit. Hij moet voor de rechter verschijnen om zijn onschuld te bewijzen. Oei. Wil je weten hoe dat afloopt? Bekijk dan de animatie over de zondebok op de website van de ASN-bank.


Vind je  de Zondebok ook zo leuk en ben je precies nú op zoek naar een nieuw do it yourself-project? Er is een patroon + uitleg over hoe je dit knuffelbokje kunt maken. Onderaan deze pagina kun je ze downloaden. Voor degene die meer van haken houdt: het haakpatroon van het ASN- eekhoorntje staat er ook bij.

Hou je helemaal niet van handwerken? Dan is de 'Blaadjevolsnavels' misschien iets voor jou. De blaadjevolsnavels-kleurplaat is gemaakt door illustrator en grafisch ontwerper Sanne van den Berg. Sanne brengt graag een beetje luchtigheid en verbeelding in de wereld en daar maken we op deze donkere decemberdagen met loden luchten graag gebruik van.
De kleurplaat is te downloaden via de site van Sanne van den Berg / The Sunbeam Studio