donderdag, 04 juni 2020 10:46

Tips van Jantsje

Geschreven door

In deze blog de tips van Jantsje. Ze mailde ons een aantal leuke dingen om te doen tijdens (de steeds minder heftig wordende) lockdown. Eigenlijk zijn haar tips leuk voor in alle tijden, vind ik zelf.

Wandelen kan uiteraard prima nu, ook met meerdere personen mits je maar op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. Een poosje terug heb ik eens met dierendag de wandelroute door de stad gemaakt van het dierenmuseum, toen onder leiding van een gids gevolgd door een dierenfilm bij Slieker ('Kedi' in dit geval, een aanrader voor kattenliefhebbers).
Op de site van het dierenmuseum.nl vind je diverse wandelroutes door Nederlandse steden die langs kunstwerken voeren waar dieren op afgebeeld staan. En dat zijn er meer dan je denkt!

Klein minpuntje dat mij als liefhebster van wetterhûnen wel stoorde: men is vergeten het beeld van de 'Fryske Hounen' -Stabij en Wetterhûn' dat in het Rengerspark staat in de route op te nemen... Even doorlopen richting Rengerspark wanneer je bij 'ús mem' bent om de route hiermee te completeren.

En ook een leuke challenge: Ik heb alle boeken in huis bijeengezocht die ik nog niet had gelezen en lees nu wekelijks minimaal één boek uit dat ik dus al ergens in de kast had. Verder bood de asn-bank nu het haakpatroon van 'hun' eekhoorntje (logo ASN) aan en kun je via de website van Donald Duck een bouwplaat vinden waarmee je het befaamde rode autootje kunt knutselen. Het tijdschrift landleven biedt voor de 'betûfte klussers' ook diverse timmerprojecten, waaronder een trellis voor stokbonen/andere klimplanten in de tuin. Zie bijlagen onderaan deze blog.
Voor wie even wil relativeren kan ik de blogs van Jelle Hermus aanraden via sochicken.nl

 

mei freonlike groetnis,

Jantsje Heeringa

 fotos van dierenmuseum