zaterdag, 28 september 2019 10:28

Spoedcursus Verduurzamen

Geschreven door
© Mei-Li Nieuwland © Mei-Li Nieuwland

Afgelopen week is er veel aandacht geweest voor het klimaat, de grote klimaatactietop in New York, een demonstratie van jonge mensen en wetenschappers die opnieuw waarschuwen voor de gevolgen van de zeespiegelstijging. Het begint flink te knijpen de gevolgen van onze leefwijze op het milieu. 't Gaat al lang niet meer

om zuiniger stoken of een warme trui extra. Het is groter en fundamenteler. Er dient iets grondig veranderen in onze attitude over de aarde. Want maken we er gebruik van of dragen we er zorg voor? Het wordt hoog tijd voor het laatste, maar hoe?

In Vrij Nederland lees ik; "Wij zijn de eerste generatie die niet kan ontsnappen aan de gevolgen van de klimaatverandering, en de laatste die er wat aan kan doen." Naast deze prikkelende en tevens verontrustende stelling geeft Vrij Nederland ook een positieve oplossing. Ze heeft een spoedcursus 'Verduurzaming' gemaakt met behulp van zeven podcasts van ca. 30 minuten met elk een stripverhaal die je stap voor stap op weg helpen. De spoedcursus geeft handvaten hoe te beginnen met anders te denken over verduurzamen, een begin te maken (als je dat niet al gedaan had;) met duurzamer leven en groter te durven denken.

Ik vond het bemoedigend toen ik het artikel las en ga de podcasts zeker volgen. Doe je mee? Op de site van Vrij Nederland vind je de Spoedcursus Verduurzamen.

De cursus begint met een aantal vragen om te kijken in welke fase je zit van je huidige duurzaamheidsnivo, nav deze test kun je gelijk op je eigen level starten. Mij lijkt elke aflevering interessant, dus ik ga bij het begin beginnen.

Veel succes;)

 

Beeld: Mei-Li Nieuwland voor Vrij Nederland