donderdag, 06 juni 2019 21:43

Recept: Couscous met bietjes

Geschreven door

Wat ga jij eten met de pinksterdagen? 't Gaat niet echt prachtig weer worden zegt het KNMI, een barbecue lijkt me waarschijnlijk geen optie. Jammer. We hebben wel een lekker en gemakkelijk recept voor je van couscous met groenten en noten. Heerlijk licht voor in de zomer, je kunt het als complete maaltijd nemen of

als side kick bij een roosterfeest. 't Is zowel warm als koud lekker en je kunt het op voorhand bereiden. Het recept komt van Yellow Rose en is super simpel te maken.

 

Ingrediënten pp:
scheut olie, zout, peper
1 grote rode of gele biet (gekookt)
100 gr couscous
130 ml water
1 sinaasappel (schil en sap)
1 stengel bleekselderij
1 lenteui
50 gr feta
5 muntblaadjes
25 gr amandelschaafsel
2 eetl pistachenootjes

Bereiding:
Snij de gare bietjes in kleine blokjes, scheut olie in de koekenpan, peper en zout toevoegen, daarna goed verwarmen op het vuur, regelmatig omroeren. Schil met een dunschiller de buitenkant van de bleekselderij en snij de stengel in dunne plakjes. Snij de lenteui in dunne ringetjes, ook alle groen. Schil een paar repen met de dunschiller van de sinaasappelschil en leg deze apart. Pers de sinaasappel en doe het sap in een schaal samen met de bleekselderij en lenteui. Laat dit goed intrekken. Hak de pistache nootjes enigszins fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, blijf erbij voor verbranden, verwijder uit de pan en bewaar ze samen met de pistachenootjes apart. Snij de feta in brokjes en zet ze apart. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes en ook apart zetten.
Tot slot:
Doe de couscous in een hitte bestendige schaal of pan. Snij de bewaarde sinaasappelschil in dunne reepjes en doe het bij de couscous. Giet de juiste hoeveelheid kokend water over de couscous en laat dit afgedekt 10 min staan. Roer het los met een vork. Meng de hete bietjes en olie in het geheel door de couscous, doe dit ook met de bleekselderij lenteui en sap. Tot slot het notenmengsel erdoor en de feta er over strooien. Garneren met de munt.

Eet smakelijk, Yellow Rose

Couscous met bieten en nootjes
Couscous met bieten en nootjes. We hadden er voor de foto een paar bieslookbloemen als garnering opgelegd, heerlijk!