dinsdag, 18 juni 2019 13:14

Slow Fashion Season 2019

Geschreven door
Odd Pears: a socially conscious sock Odd Pears: a socially conscious sock

Hoeveel nieuwe kleding heb jij afgelopen maand gekocht? Niets nieuws: ga zo door! Alleen tweedehands of geruild: ga vooral zo door! Of heb je de uitverkoop goed uitgebuit zoals ik? Oei. In het NRC van afgelopen weekend las ik een artikel van Milou van Rossum over het Slow Fashion Season 2019. Nog nooit eerder van

gehoord, wat ook niet zo raar is want dit is pas de tweede keer dat het wordt gehouden. Milou van Rossum schrijft dat het eigenlijk beter 'No Fashion Season' zou kunnen heten, want het is een actie waarbij mensen 3 maanden geen kleding kopen. Dat wil zeggen geen nieuwe, want tweedehands en ruilen is oké. Het Slow Fashion Season gaat van start op vrijdag 21 juni en duurt tot en met 20 september 2019. Dat wordt een mooie uitdaging...toch?!

Slow Fashion Season wordt georganiseerd door CollAction. Dit is een organisatie die mensen wil helpen hun steentje bij te dragen aan het verduurzamen van hun levenswijze. Een organisatie die laat zien dat wanneer we de krachten bundelen, je eigen bijdrage geen druppel op een gloeiende plaat is, maar samen met anderen misschien wel een emmer vol. Vorig jaar hebben 2.625 mensen meegedaan en inmiddels hebben 12.111 mensen zich ingeschreven (en de laatste 1 is de mijne:) Wil je ook meedoen, ga dan naar CollAction en schrijf je in met je emailadres. Ze hebben nog een aantal acties lopen, bv. 'Screen Free Sunday 2019' en 'Vegan Breakfast September'. Je kunt met de hulp van Collaction tevens een eigen project starten.

Een idee voor een gezamelijke LETS-actie? Heb je suggesties, laat het ons weten!

Alternatief: je kunt van gebruikte stof ook iets nieuws maken of je vraagt hulp aan een van de Letsleden...

Het artikel van Milou van Rossum: 'Met z’n tienduizenden een zomer lang geen kleding kopen' vind je in het NRC van afgelopen weekend 15 juli 2019.

Binnenkort volgt er een blog over Fashion For Good