maandag, 25 maart 2019 17:00

Grog van kurkuma en citroen

Geschreven door

Een poosje terug was ik bij Berdine voor een kopje thee en een Letshandeltje en vertrok met een paar magazines als toegift. Voorzichtig voorjaars weer, dus lekker met warme sokken en dito sjaal naar buiten en de tijdschriften om te lezen. In een ingezonden stukje las ik dat een heet dampdrankje van o.a. geelwortelpoeder en

citroen wonderen doet. In het na-winterse-kwakkel-seizoen kan ik een toverdrankje wel gebruiken en vandaar vanochtend mijn eerste shotje genomen. Of ik het per se lekker vind? 'k Wee nie... Echt vies is het ook niet. Even wennen denk ik. Morgen in ieder geval weer;)

Kun jij ook een 4-seizoenen oppepper gebruiken, het recept is als volgt;
- 1 kleine theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- tipje kaneel
- half theelepeltje gember
- tipje gemalen zwarte peper
- sap van 1/4 citroen of limoen
- honing naar smaak
Heet water opschenken en 's ochtends voor het ontbijt zo warm mogelijk opdrinken. In plaats van gedroogde specerijen, kun je de gember en kurkuma ook vers gebruiken. Zwarte peper verbetert de opname van kurkuma.

Berdine schrijft; "Kan ik zelf ook wel toevoegen aan mijn ochtendrituelen. Die bestaan voornamelijk uit yogaoefeningen en zonder uitzondering een koude douche." Brrrrr. Veel succes met het begin van een nieuw ochtendritueel en dat het je veel profijt mag brengen!