Do It Yourself, recepten, uitstapjes en allerhande tips.

vrijdag, 25 augustus 2023 19:04

Basiscursus klimaat & achtergronden

Komende herfst geef ik een cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in alles wat er tegenwoordig speelt omtrent klimaat en milieu. Met name gaat het over de  achtergronden die hierop direct of indirect van invloed zijn. In onderling overleg zal een keuze
donderdag, 06 juli 2023 11:27

Zero waste tour

Op een zaterdag eind mei heeft Letslid Tessa meegedaan aan de 'Zero Waste wandeltour'. Dat was leerzaam en gezellig en in deze blog doet ze hierover verslag:"De wandeltours waren door het hele land en ik heb me opgegeven voor die in Leeuwarden. Een gids leidde ons, een groepje van 8…
zaterdag, 11 februari 2023 09:13

Gratis de krant lezen

Onlangs heb ik mijn weekend-abonnement op de krant gestopt want nadat het introductieaanbod was afgelopen, werd het veel te duur. Omdat ik hem toch wel miste kocht ik eens een weekendkrant, gaf een briefje van vijf en kreeg een dubbeltje terug. Een dubbeltje?! Allemachtig 4,90 voor een krant. "Tja A",…
dinsdag, 20 december 2022 12:55

DIY: creatief met kerstkaarten

Vallen er rond de feestdagen bij jou ook zoveel goede wensen door de brievenbus? Ik verzamel elk jaar met veel plezier leuke kaarten om te versturen en vind het ook super om ze te ontvangen. Sommige kieper ik vervolgens in januari bij het oud papier en andere bewaar ik nog jaren…
donderdag, 08 december 2022 12:17

Geen geklooi met hooi...

Letslid Jantsje heeft een tip hoe je simpel een hooikist kunt maken. Je hoeft hiervoor niet met plankjes, stof en een vulling van stro of hooi in de weer en ook niet een pan met hete inhoud onder je dekbed te proppen, maar gebruikt gewoon een simpele koelbox (geen elektrische…
woensdag, 30 november 2022 10:58

Energie besparen met Rodezon

Letslid Rodezon heeft ook een aantal aanvullingen op de reeds bekende maatregelen om jezelf warm te houden en zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Wie weet doe je nog een nieuw idee op of combineer je het met wat je zelf thuis al doet. Komen ze ...
donderdag, 24 november 2022 19:30

Wasmiddel maken met Marseillezeep

Tijdens het Letscafé van half november hebben leden tips uitgewisseld over hoe energiezuiging te zijn. In de komende blogs worden deze tips en trucs verzameld en uitgelegd. Numero uno komt van Janke: zelf wasmiddel maken met Marseillezeep. Een vloeibaar wasmiddel maken met deze zeep heeft een     
donderdag, 03 november 2022 16:19

Over macaroni en pasta

In mijn jeugd at ik altijd met smaak de macoroni van mijn moeder, die gegarneerd was met boterhamworst of smack. De kleine macaoniboogjes waren weer eens wat anders dan de aardappels met groente en een worstje of gehaktbal. Eenmaal op kamers bleef dit tot de favoriete maaltijden behoren en geleidelijk 
vrijdag, 16 september 2022 17:56

Ecoprinting, ja leuk!

Ecoprinting, ja natuurlijk wilde ik het uitproberen. Jammer genoeg kon ik niet zo gemakkelijk een eenvoudige uitleg vinden. Wel vond ik methodes waarbij natrium carbonaat, ijzersulfaat of andere poedertjes werden aanbevolen. Maar ik gebruik liever wat ik toch al in huis heb en schroom meestal ook van het kopen van…
zaterdag, 13 augustus 2022 15:51

Heb jij al een wadi?

Op zoek naar een manier om regenwater in de tuin te houden en niet -zo snel- in het riool te laten stromen, ontdekte ik de 'Wadi'. Wadi komt van een Arabisch woord voor 'droogvallende rivieroever' en het is tegelijkertijd een letterwoord voor: Water Afvoer Drainage Infiltratie. Eenvoudig gezegd zou je…
dinsdag, 28 december 2021 11:27

Yoghurtpudding

Eerlijk gezegd ging het in deze blog aanvankelijk meer om de foto dan om de inhoud. Want op zoek naar een afbeelding bij Frank's gedicht over pap, keek ik ook eens op de online galerie Exto. En jawel prachtige kunst over eten waaronder de foto's van Nynke van der Laan.…
zondag, 19 december 2021 10:59

Kibbeling met bietjes

Ik -Frank- doe mee aan de presentatie van favoriete maaltijden en ik heb gekozen voor bietjes met kibbeling, aardappels en mosterdsaus. Deze maaltijd serveerde ik nog een week geleden aan mijn eetgroep en werd in dank aanvaard. Vooral kibbeling is een niet alledaags stukje vis en daar zijn velen dol…
Pagina 1 van 7