vrijdag, 02 juli 2021 17:13

Retro woonstijl - mooi duurzaam

Geschreven door
Duurzaam retro interieur Duurzaam retro interieur

Begin juni heeft Janke laten zien hoe je meubels een make over kunt geven zodat ze er weer fris uit komen te zien. In deze blog komt Esther aan het woord. Zij heeft haar huis ingericht in een prachtige retro-vintage stijl. Er bijna niets aan veranderd aan haar spullen, want helemaal niet nodig. Na decennia intensief gebruik nog

steeds sterk, solide en wondermooi. Dat is nog eens duurzaam!

 


Esther vertelt: "In mijn huis is zeker 90% van de spullen tweedehands. Niet alleen uit financiële noodzaak, maar ik vind het ook leuker en swingender dan nieuwe meubels. Ook toen ik nog een goedbetaalde baan had, kocht ik vaak gebruikt meubilair. Nieuw aangeschaft zijn enkel het vloerkleed, bed & beddengoed en de gordijnen."

   


"Zo rond 2011-2012 kreeg ik zin in een retro-interieur. Ik had bijvoorbeeld een Jugendstillkast die ik voor 300 euro verkocht en van dat geld heb ik een retro design dressoir van Fristho gekocht. Ook vond ik tot mijn grote geluk een echte Webe wandkast voor een paar tientjes bij de kringloop. En ik werd verliefd op retrovaasjes. Deze heb ik een tijdlang verzameld.

Zo heb ik in ongeveer een jaar tijd mijn oude spullen verhandeld op Marktplaats en beetje bij beetje vervangen voor retrospullen. Het was altijd spannend om naar de kringloop of op rommelmarkten op jacht te gaan naar leuke items. Heb ook een saaie oude rookstoel bekleed met een zelfgebreide tijk. Inmiddels is mijn interieur compleet en ik geniet er nog iedere dag van."

15 tips voor duurzaam wonen vind je op milieubewust.nl
Wil je inspiratie opdoen of heb je geld te besteden, dan is Reliving het bekijken waard.
Lees ook eens deel 1 van 'Inspiratie voor je interieur' door Janke