woensdag, 07 april 2021 10:04

Stokpoppen voor Moria

Geschreven door
Foto: Martijn Heemstra  -  #kampmorra Foto: Martijn Heemstra - #kampmorra

Bij het dorp Morra, boven in Friesland, stonden op 2 april 4.222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Moria in Griekenland, verblijven. Janke stuurde foto's van het stokpoppen project, het maakproces en resultaat. Nu staan ze temidden van de ruim 4000 andere

poppen in een weiland bij Morra. Met dank aan meedenkers, bouwer, kledingdonateurs, blogschrijver en chauffeur Janke, Emilie, Isolde, Arda, Dirkje, Arianne, George en Sjoukje.

De poppen zijn gemaakt door gezinnen, scholen, dorpen, wijken en kerken uit heel Nederland. Het is de bedoeling om aandacht te vragen voor de ruim 4.000 vluchtelingenkinderen in Griekenland. Elke pop staat symbool voor een vluchtelingenkind dat alleen reist. Dit om ervoor zorgen dat de prioriteit om deze kinderen te helpen, bovenaan de agenda te komt bij het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer. De poppen dragen een kledingstuk die na afloop naar de vluchtelingen in Griekenland gaan.

Meer weten? Kijk dan eens op de site van Kamp Morra, je vind er naast info ook foto's en video's. Hieronder foto's van het bouwen van de Lets-stokpoppen door o.a. Emilie en van Kamp Morra.

Foto: Ronnie Zemering - #kampmorra

Foto: Hans Knijf - #kampmorra