zondag, 26 januari 2020 11:05

2020: jubileumjaar voor FRIA

Geschreven door
FRIA jubileumexpo  - Jan Robert Mink FRIA jubileumexpo - Jan Robert Mink

Ken jij FRIA? Waarschijnlijk wel. Helaas werd ik pas wakker toen ik via Pakje Kunst terecht kwam bij kunstenaars die deelnemen aan FRIA. FRIA is de beroepsvereniging voor beeldende kunstenaars in Noord-Nederland en bestaat uit leden

die als professioneel kunstenaar werkzaam zijn.
 
Dit jaar is het voor de deelnemers een jubileumjaar want FRIA bestaat 35 jaar. Dat wordt gevierd met een groeps expositie, workshops en lezingen. Op de site van FRIA wordt het als volgt omschreven: "In de loop van het jaar zijn er verschillende activiteiten maar de aftrap is een ‘jubelexpo’ in een pop-up galerie in Leeuwarden. Het is voor het eerst dat zoveel FRIA-leden (meer dan 50!) tegelijk een van hun mooiste werken laten zien. Door de grote verscheidenheid aan disciplines is het ook een bijzonder gevarieerde expositie: beeldende kunst op zijn best."

Naast de expositie zijn er lezingen over keramiek en glasfusing, een workshop botanisch tekenen en er zijn performances. Bovendien is de mobile Pakje Kunst automaat aanwezig met werk van de exposanten (geldt alleen voor de automaat bij de expositie). Elk kunstwerkje uit de automaat kost 4 euro en ik ben al lang aan het broeden hoe ik aan een voorraadje 2 euromunten kom. Met andere woorden: ik ga kijken, kom je ook?!

De expositie wordt op donderdag 6 februari om 19 uur geopend en is t/m 28 februari 2020 te zien op het adres Willemskade 22 te Leeuwarden.
Openingstijden: do 12-21 u, vr-za 12-17 u, zo 13-17 u. De toegang is gratis.

Meer weten? Kijk eens op de site van FRIA of hun Facebookpagina, daar vind je ook alle deelnemende kunstenaars met foto's van hun werk.

 

FRIA agenda