woensdag, 04 december 2019 10:45

Voeding: Too good to go

Geschreven door

Heb jij dat nu ook wel eens? Heb je net een zilverkleurige Maserati aangeschaft, zie je ze ineens overal rijden. Je hebt je oog laten vallen op een Sawhorse, echt het neusje van de zalm, zie je je buurman er mee klussen. Zo verging het mij met 'Too good to go'. Vanaf het moment dat een vriendin me tipte, ontdekte ik dat

een supermarkt in het buurtcentrum zich al had aangesloten en een paar dagen later las ik erover in de krant. Je ziet het pas als je het weet...

Too good to go (TGTG) heeft als doel voedselverspilling tegen te gaan. Want voedsel wat wordt weggegooid, verkwist ook de gebruikte grondstoffen om het eten te produceren zoals water, land, arbeid en vervoer. Voedselverspilling en klimaatverandering gaan samen op. Het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ik las dat als verspilling van voedsel een land was, dan zou het na China en Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn. Dat is nogal wat.

TGTG Persberichten

Joost Rietveld ontdekte in Denemarken de app Too Good To Go en introduceerde hem begin 2018 in Nederland. Met behulp van de app kun je je inschrijven op een Magic Box van een restaurant, supermarkt of een andere winkel uit je omgeving. Je ontvangt voor € 4,99 een Magic Box ter waarde van € 15,= gevuld met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten en anders zouden worden weggegooid. Bovendien plant TGTG voor elke 100ste maaltijd die wordt gered, een boom. Dat betekent in Nederland onderhand ca.10.000 bomen!

En heb ik het uitgeprobeerd? Ja natuurlijk. Samen met Rebecca die een slimme telefoon heeft, heb ik geprobeerd een Magic Box te reserveren bij mijn buurtsuper. Helaas visten we telkens achter het net. Blijkbaar is de vraag groter dan het aanbod en zijn er echte TGTG-groopies die bedreven zijn in het binnen halen van een Magic Box.

Heb je ook zin om je geluk te beproeven? Iemand tipte dat je moet letten op welke tijdstippen zaken producten aanbieden, een restaurant zal dit later doen dan een supermarkt. Veel succes;)

TGTG 3 screenshots

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op Too good to go of op Facebook.
Je vindt er Tips en een Kennisbank met achtergrondinformatie.

Meer in deze categorie: « Kromkommer Ik ben geen rat »