maandag, 12 augustus 2019 12:01

Kom in de Flow...met Alexander

Geschreven door

Door Lets kun je nieuwe dingen leren kennen. Zo was er iemand die bij mij ooit kwam poppenspelen op een kinderfeestje. Zonder Lets had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Laatst heb ik weer iets nieuws geleerd: Flow Nuad. Ik had er nog nooit

van gehoord. Flow Nuad is een soort bewegingstherapie waarbij je tot een diepe ontspanning kunt komen. Volgens Alexander kan je brein even volledig tot rust komen en ook je ziel. Hoe dit precies werkt, weet hij niet maar dat het werkt, weet hij wel. Alexander is een Letslid. Ik ontmoette hem omdat ik speelgoed met hem ruilde. Hij oogt ontzettend sportief en je kunt dus via hem een sessie Flow Nuad boeken. Oorspronkelijk komt Alexander uit Oostenrijk en daar heeft hij deze techniek dan ook geleerd maar de oorsprong is veel ouder, aldus Alexander en ligt waarschijnlijk in India. Het heeft raakvlakken met de Yoga maar is toch weer anders. Wat is het dan precies? 

Flow Nuad is een vloeiende vorm van yoga. Het is ontwikkeld door Veni I. Labi in 2006 en is gebaseerd op verschillende zeer oude spirituele tradities zoals Yoga, Nuad, Qi-Cong, meditatie, trancedent dansen, shamanisme en nog meer. In een bepaalde 'flow' komen deze technieken samen in een unieke nieuwe vorm. Het is een nieuwe en tegelijktijd een klassieke manier om naar de bron achter de mens te gaan en hem daar mee in contact te brengen. 

Via zachte bewegingen in een bepaald ritme wordt er gewerkt aan meer innerlijke vrede, felxibiliteit en kracht. Er wordt gewerkt met o.a. mindfulness, ademhalingstechnieken en werken vanuit het centrum. 

Alexander heeft al veel ervaring met diverse vormen van bodywork. Sinds 1988 doet hij aan Yoga vanaf 2008 is hij begonnen aan Acro-Yoga en Nuad. Sinds maart 20019 geeft hij Flow Nuad sessies aan cliënten. Tijdens een sessie kan je tot diepe ontspanning komen, meer in contact komen met je centrum maar het kan ook zijn dat er blokkades vrij komen. Het lijkt mij een bijzonder rijke techniek en ervaring.

Mocht wel eens willen kijken hoe zo'n behandeling er aan toe gaat? Kijk eens naar dit youtube filmpje: Flow Nuad nach Veni Labi.