dinsdag, 11 juni 2019 11:11

Tiny house

Geschreven door

We dromen er allemaal wel eens van: het totaal anders doen. Je baan opzeggen en dan leven onder het motto minder is meer. Meer natuur en minder stress. Maar hoe moet dat dan?

Ik kan niet zeggen dat ik daar zelf het antwoord op heb. Ik koop juist met mijn partner (en onze kinderen nemen we natuurlijk ook mee) een groter huis en ook vlakbij het centrum van de stad. Wél met veel mooie bomen om ons heen, dat wel en ook hebben we de grote stad verruilt voor een behoorlijk kleinere stad. Ik hoop juist dat meer ruimte minder stress in huis geeft maar... het kan ook totaal anders en juist daar wil ik wat over kwijt. Een jong Engels stel bewijst dat je het roer radicaal kunt omgooien maar er gaat wel een verhaal aan vooraf. Lynton kreeg namelijk een behoorlijke burn-out en daarna besloten hij en zijn vrouw anders te gaan leven. De waarden vrijheid, simpeler en duurzaam zijn belangrijk voor hen en zo kwamen ze uit op het idee om in een tiny house te gaan wonen. De bouw werd door twee Nederlanders gerealiseerd. Ze zijn gaan wonen op het Schotse eiland Jura met ruige natuur en slechts tweehonderd inwoners. Hun zoektocht naar een eenvoudiger leven is te zien in de documentaire Tiny boundaries.

documentaire online beschikbaar via deze link

p.s. ik ervaar ook dat (eenvoudige) geluk als ik in onze chalet in Appelscha zit, klein maar fijn en veel ruimte om ons heen en zo het bos in kunnen lopen....maar of ik al klaar ben voor het grote werk? Dat weet ik niet maar ik heb ook twee kinderen. En de overvloed in ons huis bestaat voornamelijk uit speelgoed of zouden kinderen ook gelukkig worden van minder = meer.... -ik denk erover na- wordt vervolgd.

Meer in deze categorie: « Living on one dollar Eerlijk bellen »