dinsdag, 14 mei 2019 07:15

Living on one dollar

Geschreven door

Letsleden hoeven minder euro's uit te geven omdat zij ook tuinen kunnen uitgeven. Maar euro's in je portemonnee hebben, is toch wel erg fijn want zonder leven lukt (nog) niet. Of toch wel? Een aantal jaar geleden zag ik een documentaire die me erg is bijgebleven. Leven van 1 dollar per dag? Kan dat? En wat zijn de effecten? Het is te zien in de prachtige én hartverscheurende documentaire 'Living one one dollar'.

Vier Amerikaanse jongens gaan deze uitdaging aan en doen dit in Gautamala. De lokale bevolking die de jongens daar ontmoeten, zijn ondanks de verschrikkelijke armoede erg gastvrij. Voor de filmmakers en de locals krijg je gaandeweg steeds meer respect. Het is een warme documentaire geworden zonder overdreven sentiment (die je vaak ziet in Amerikaanse producties). Wat je ziet is zoals het is. Op dit moment zijn de jongens -inmiddels natuurlijk mannen- nog steeds betrokken bij de mensen die ze ontmoet hebben. Op de site livingononedollar.org kun je hier meer over ontdekken. 

Je kunt op youtube ook alvast de trailer zien: trailer living on one dollar. Wil je gelijk de hele documentaire bekijken? Dat kan ook: volledige documentaire via youtube

Meer in deze categorie: « Sturing Tiny house »