donderdag, 04 april 2019 18:04

Sturing

Geschreven door
copyleft copyleft

Een zelf sturende richting, zou veel mogelijk kunnen maken. Vele handen, brengen veel terecht. Of stof?

Kennelijk is het invullen van een werkend bestuur geen makkelijke klus. De Keerkring Groningen hapt sind kort in het stof. 'Zonder bestuur geen stichting' valt er op de groninger webstek te lezen.

Een goede maand geleden is met redelijk wat voeten en tijd Lets Leeuwarden een bestuur geformeerd. Wat als er niemand wil sturen? Wat als mijn overtuiging andere wegen afsluit? Ja wat dan?

 

In principe kan een groep zonder centrale sturing. De blog van 1 april stuurde daar al enigzins heen. Als ik me niet vergis is Lets Leeuwarden als een vereniging op democratische basis bedacht. Dus... als dat bedacht is, kunnen we ook wat anders bedenken. Of iets aanpassen wat meer aan de huidige behoefte voldoet.

 

Sociocratie is een bestuursvorm die in de 1970 jaren bedacht werd. Sinds de oprichting van PermacultuurFriesland in gebruik. En ergens zou op Wikipedia een overzicht moeten staan van al die verschillende ...cratiën. Het proberen te vinden kostte nogal wat breincellen. Ja, vandaag ga ik me daar niet mee vermoeien.

Lees het proloog: 1 april